PodiumPlus

Zondagmiddag 13 april in Artishock

Braziliaans met Trio Marzieh

Marzieh komt terug in Artishock. Precies tien jaar na haar daverende eerste concert is zangeres Marzieh Reyhani weer terug op dit podium.
Zondagmiddag 13 april vertolkt ze de unieke Braziliaanse klanken uit het repertoire van groten als Jobim, Ivan Lins en Joäo Bosco.

201403Marzieh voor site

Marzieh Reyhani nu met Henk Sprenger en Alaor Soares in Artishock

Tien jaar geleden werd Marzieh door Artishock en Volksuniversiteit Soest gevraagd een concert te geven rondom een thema. Het werd Jobim. Samen met gitarist Maarten van der Grinten bereidde zij een programma voor dat, voor haar voor het eerst, uitsluitend uit Braziliaanse muziek bestond. In voorbereiding op dit concert ontstond de zevenkoppige formatie Dirindi, die een week na het optreden in Artishock een platencontract kreeg bij JazzImpuls voor twee CD's en sindsdien optrad in de Nederlandse
theaters en jazzclubs. Aan het eind van de laatste tour werd Marzieh moeder en kwam er een zangpauze van vijf jaar.

En nu zorgt Artishock weer voor de impuls om een nieuw programma voor te bereiden. Verknocht aan Braziliaanse muziek komt Marzieh dit keer als Trio.

Begeleider gitarist Henk Sprenger, die zichzelf 'een manusje van alles in de muziek' noemt, heeft met iedereen en van alles gespeeld. In zowel kleine bezettingen als in de vroegere omroeporkesten. Hij doceerde gitaar aan het Conservatorium in Amsterdam en blinkt uit in het begeleiden van zangers en zangeressen.

Percussionist Alaor Soares, die ook aan haar zijde stond in Dirindi, maakt het Trio compleet. Alaor is een gevestigd percussionist, betrokken bij ongeveer elk Braziliaans evenement of concert in Nederland.

Braziliaans met Trio Marzieh, Zondag 13 april 2014, 15 uur.
Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest. € 10, en € 7,50 (leden Artishock).
Kaarten aan de zaal. Reserveren door te mailen met PodiumPlus@Artishock-Soest.nl of via  www.Artishock-Soest.nl.