PodiumPlus

SIOE & BAND: The Waves of Time, een muzikale mix van folk, country en blues

Zondagmiddag 16 april, 2023, 15:00 uur (Toegang € 12,- / leden € 10,-)

 

Sioe

SioeSioe is een Utrechtse singer-songwriter. Haar onlangs uitgebrachte debuutalbum staat bol van de kwaliteitsmuziek, die ze samen met haar band, ten gehore zal brengen! Inmiddels is er weer nieuw werk ontstaan waar we uiteraard ook volop van mogen genieten. In Sioe's muziek kun je de invloeden terug horen uit de Laurel Canyon periode. Een heerlijke coctail met een vleugje Joni Mitchell, the McGarrigle Sisters, Jackson Browne en de blues van Bonnie Raitt. De muzikale voorliefde voor de muziek uit de 70-er jaren is er duidelijk in terug te horen.

Gitarist Bart vindt in Sioe de mogelijkheid om met deze muziek gevoelige snaren te raken. Sioe zelf omschrijft zich als storyteller: 'The Waves Of Time is het resultaat van levenservaring. Haar hele leven wordt in deze negen songs weerspiegeld. Zo gaat Delta Hotel over het afscheid van een dierbare vriend en is de titelsong een aanklacht tegen incest en het seksuele geweld waar zoveel vrouwen mee te maken hebben.

 

Sioe Tio: Zang, gitaar, piano.

Bart Zee: gitaar, dobro & pedal steel. Bart speelde met zijn Nederlandstalige band in het voorprogramma van o.a. De Dijk. Ook speelt en zingt hij in het Americana-duo Southern Comfort. Goede muziek raakt de gevoelige snaren van binnen, daarom is de muziek van Sioe ook zo mooi volgens Bart.

Barry Schenk: Fretloze bas. Barry speelde in diverse bands van fusion tot Gothic metal. Zijn fretloze basspel sluit naadloos aan bij Sioe’s muzikale mix van folk, country en blues.

Clemens Hoekstra: Toetsen. Ook hij speelde in diverse pop-, rock- en bluesbands en begeleidde verschillende zangeressen. Clemens raakte al snel in de ban van de blue songs van Sioe.

Jack v.d. Klundert: drums. Jack heeft een voorliefde voor Americana en zat o.m. met gitarist Bart Zee in een band.

Annemiek Blom: Backings. Ze is het jongste bandlid. Haar ongelooflijk hoge backingvocals zijn onvergetelijk!

Meer info over Sioe is te vinden op:

Haar website: https://www.sweetsioemusic.com/

Spotify: https://open.spotify.com/album/3GjEwCW3pQOJkHWUiKBIaA