PodiumPlus

Sjoerd van den Broek, A tribute to (Sir James) Paul McCartney.

Zondag, 19 februari 2023, 15:00 uur (Toegang € 12,- / leden € 10,-)

Macca tribute
Zijn Soester roots en vooral ons Artishock nog niet vergeten ziet Sjoerd het als een must om zijn nieuwste productie ook bij ons op het podium te brengen. Met the LSB experience heeft hij bij ons niet alleen volle zalen getrokken maar vooral geproefd van de sfeer, de bijzondere ambiance die Artishock heeft. Bij uitstek een gelegenheid voor zijn solo optreden. Wat u kunt verwachten? We laten hem graag zelf aan het woord:

Paul McCartney is mijn grote muzikale held en voorbeeld. Op 15-jarige leeftijd zag ik op 25 maart 1975 voor het eerst een live optreden van Paul, samen met Wings, in Ahoy Rotterdam. Sinds die dag is de liefde voor zijn muziek en uiteraard voor The Beatles nooit meer verdwenen. Door dit concert wilde ik muzikant worden en later ook geluidstechnicus en producer. Het heeft mij naar prachtige plekken op de wereld gebracht en mooie, waardevolle vriendschappen opgeleverd. Ik heb meerdere keren mogen opgetreden in The Cavern in Liverpool, heilige grond, waar The Beatles honderden keren gespeeld hebben.

Sinds een paar jaar speel ik met The LSB Experience jaarlijks diverse weken in de USA: op het grootste Beatles festival in de VS en op The Flowerpower cruise en the Rock & Romance cruise, samen met bands als The Hollies, 10CC, The Beach Boys, Foreigner en meer. Geweldig om te doen! Nu eindelijk het moment voor een ode, of eigenlijk nog meer een muzikaal dankwoord :

A tribute to Paul McCartney

Alleen, met mijn gitaar, speel ik zijn nummers, van the Beatles, uit de periode met Wings en zijn latere solo tijd. Daarbij vertel ik verhalen en anekdotes over "Macca" en over de muzikanten gelinkt aan hem. A Tribute to Paul McCartney, niet alleen een ode maar ook als dank voor de introductie in de geweldige muziekwereld. Gelukkig ben ik niet de enige die dit geweldig vind om te doen, de show word ook door het publiek zeer gewaardeerd.

Sjoerd van den Broek