PodiumPlus


2018 05 algemeen

Twee eigenwijze stijlbrekers aan de haal met klassieke muziek 

Pianist Jeroen van den Tempel en zanger/saxofonist Harry de Beer staan beiden met een voet in de klassieke muziek en met de andere in de wereld van pop-, jazz en geïmproviseerde muziek.

In deze voorstelling spelen en improviseren zij met de composities van grote meesters uit de klassieke muziek. Is dat heiligschennis of juist eerbetoon? Een duidelijk antwoord op die vraag is niet te geven. Wél blijkt het een heel leuk en inspirerend spel om te spelen.

Een klaagzang van Monteverdi op de saxofoon, improvisatie op werk van de Hongaar Bartok, Schumann hertaald wordt kleinkunst, een pocketuitgave van Le sacre du printemps, 17e eeuws liefdeslied door een microfoon en Bach in het Nederlands.
Het ene moment heel serieus, dan weer met humor.

Het programma heeft de vorm van een soundscape, een klanklandschap: de stukken worden gespeeld overvloeiend van het een in het ander, als één lang stuk, als een muzikale reis van het ene vergezicht naar het andere. Wie zich tevoren wil verdiepen in de oorspronkelijke composities: zie http://www.jeroenvandentempel.nl : Harry en Jeroen.

Zaterdag 23 juni – aanvang 20.15 uur.
Entree € 15,00 – leden € 12,00
Verkoop van kaarten aan de zaal
Reserveren via: www.Artishock-Soest.nl