Jazz

ZATERDAG 15 MAART, aanvang 21.00 uur, entree €12,-/9,-.        

1403DiederikRuischfotoR.Groenendijk

Op 15 maart maakt Artishock zich op voor de kennismaking met het Diederik Ruisch Quintet. Trompettist en bandleider Ruisch voelt zich thuis in bijna iedere muzikale habitat: klassiek, jazz, latin, pop, soul en funk. Zijn quintet speelt mainstream en stevig swingende hardbop en maakt af een toe een uitstapje naar latin-jazz. De andere man aan het front, de Zweed Michael Rörby, moet een trombonist zijn die de moeite van het beluisteren meer dan waard is. Pianist Mark van der Feen is een telg uit de muzikale Van der Feen familie. Maar liefst vijf kinderen uit de familie gingen de muziek in. Bassist Clemens van der Feen is de bekendste van de club. Over de familie Van der Feen is een prachtige documentaire gemaakt.
Het quintet van Diederik Ruisch lijkt de ideale jazzfestivalband. De muzikanten zitten strak in het pak en spelen aardig wat uptempo stukken afgewisseld met een ballad. Composities van de Zweedse pianist Adam Forkelid, maar ook nummers van Monk en mogelijk het stuk Cedar’s Blues zullen te beluisteren zijn. Voorafgaand aan het concert geeft Diederik Ruisch een jazzworkshop onder de noemer “practise your jazz skills”. Bespelers van een breed scala aan instrumenten zijn welkom om zich te bekwamen in de jazz onder leiding van leermeester Ruisch. Mochten de deelnemers ook het concert willen bijwonen, dan kunnen ze genieten van de muziek en van het gereduceerde ledentarief.  Laten we hopen dat het Diederik Ruisch Quintet, dat de “Dutch Jazz Competition” won, ons aangenaam weet te verrassen.

Bezetting: Diederik Ruisch - trompet/flügelhorn; Michael Rörby - trombone; Mark van der Feen - piano; Jos van Bueren - bas; Anton Burger - drums.

RuischMusic

FPK LOGO-ZWART-XS