Jazz

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

JAZZCONCERT Tijs Klaassen Quintet

Zaterdag 15 oktober, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.

Introverte gevoelige composities met spetterende uitbarstingen, los en vrij gespeeld binnen de strenge grenzen van het arrangement.

 

Tijs KlaassenHet Tijs Klaassen Quintet is een jong ensemble dat de 'Keep an Eye, The Records Award' in 2018 won. Hierdoor konden ze hun debuutalbum 'Clavius' uitbrengen, dat vele lovende recensies kreeg. In 2020 wonnen ze de Sena Performance Award tijdens de 'Dutch Jazz Competition'.
Het nieuwe album 'Nostalgia' is afgelopen voorjaar uitgekomen. Het weerspiegelt het nostalgische gevoel van het onbezorgde leven dat Klaassen als muzikant had vóór de pandemie en de lockdowns.

Bassist Klaasen heeft na zijn opleiding aan het conservatorium van Amsterdam en het Boyer College of Music in Philadelphia veel samengespeeld met o.a. Theo Loevedie, Yuri Honing, Peter Beets, Mete Erker, Jasper Blom en Henk Meutgeert.
Zijn eigen band geeft vorm aan zijn persoonlijke interpretatie om het geluid van het klassieke jazzkwintet in een modern jasje te steken. Hierin is er veel vrijheid voor elke muzikant binnen het muzikale raamwerk. Elk lid draagt bij aan de unieke klank van dit kwintet. Alle leden van het Tijs Klaassen kwintet behoren tot meest gewaardeerde jonge Nederlandse jazzmuzikanten en componisten van hun generatie.

Bezetting:
Tijs Klaassen - bas
Floris Kappeyne - piano
Matthias van den Brande - tenorsax
Mo van der Does - altsax
Wouter Kühne - drums.