Jazz

Jazzconcert TEIS SEMEY QUINTET

Zaterdag 18 december, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- / 10,-.

 Let op: u kunt deze avond alleen bezoeken met een geldig corona-bewijs (QR code + legitimatie). Zie hier voor uitleg.

Het Teis Semey Quintet is het vlaggenschip van de jonge, getalenteerde componist en gitaarvirtuoos Teis Semey, en bestaat uit vijf van de meest interessante en innovatieve jonge jazz talenten van Nederland: Teis Semey (Denemarken), Sun Mi Hong (Korea), Alistair Payne (Schotland), Jort Terwijn (Nederland) en José Soares (Portugal). Samen verkennen ze de grenzen van de geïmproviseerde muziek en betreden ze nieuw terrein binnen de context van de jazzgroep. Rauwe dynamiek en avant-gardistische elementen stuiten op energieke indie rock, punk attitude en meditatieve klassieke muziek. De liefde en passie voor improvisatie waarmee deze musici al deze componenten verweven, kenmerkt deze band, die als één van de meest spannende nieuwe jazzensembles van Nederland te boek staat.

TeisDe jonge Deense gitarist Teis Semey hebben we al eens bij Artishock gehoord. In september 2020 trad hij aan als één van de bandleden van De Guy Salamon Group. Uit de recensie van dat concert valt het volgende fragment op. “En dan zo'n acht man sterke combinatie van een blaaskapel en een rockband (vier blazers, piano, gitaar, bas en drums) die strak gecomponeerde stukken met veel dynamiek ten beste gaf. De muziek leek geen haast te hebben en dat versterkte de verhalende en theatrale potentie van de band. De Deense gitarist Teis Semey was een regelrechte publiekstrekker met zijn fabelachtige techniek en uitdagende spel (..)” Semey is (virtuoos) gitarist en componist. Bij het concert kunnen we een cocktail van indie rock, jazz en meditatieve klassieke muziek verwachten. Avantgardistische elementen en een punk attitude lijken twee muzikale handen op één buik!
Het debuutalbum "Where The Fence Is The Highest” kwam uit in 2019 en in 2020 verscheen het tweede album: "Throw Stones”. De band zou een "vuige, meditatieve, akoestische sound” hebben. Dat klinkt nogal ambivalent! Teis Semey wordt als componist hoog aangeslagen. Onlangs won hij de "Best Arrangement Prize” tijdens de prestigieuze Keep an Eye Jazz Awards. In het tweede album is te horen dat het spel van Semey geworteld is in de traditie van de Scandinavische folkmuziek. Zijn muziek wordt aangeprezen als innovatieve en reflectieve muziek.
De Deense gitarist trad tijdens de Edison Jazz/World Awards op met stersaxofonist Joshua Redman. Slechts weinigen krijgen die kans! Luister op youtube naar de compositie "Glue” en je waant je een boeddhistische monnik in een hooggelegen klooster die de sjamaan in zichzelf zoekt! Sfeervolle, meditatieve muziek die zo als filmmuziek gebruikt zou kunnen worden. We zijn zeer benieuwd naar de klankwereld die we op dit concert zullen leren kennen.

 

Reserveren is weer mogelijk: Naar kaarten reserveren!