Jazz

Artishock in lock down

Het is niet anders. Tot zeker 16 maart 2021 gaat Artishock dicht. Alle al geplande activiteiten tot die tijd zijn geannuleerd. Artishock gaat natuurlijk proberen de verloren tijd in te halen

Met alle werkgroepen kijken we vooruit én werken samen aan een mooi cultureel aanbod in 2021. We hopen en rekenen erop jullie allemaal weer snel te zien.

Het bestuur

Jazzconcert TEIS SEMEY QUINTET

Zaterdag 17 april, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- /10,-.


2104TeisSemeyQuintet2104Teis1585

Het Teis Semey Quintet is het vlaggenschip van de jonge, getalenteerde componist en gitaarvirtuoos Teis Semey, en bestaat uit vijf van de meest interessante en innovatieve jonge jazz talenten van Nederland: Teis Semey (Denemarken), Sun Mi Hong (Korea), Alistair Payne (Schotland), Jort Terwijn (Nederland) en José Soares (Portugal). Samen verkennen ze de grenzen van de geïmproviseerde muziek en betreden ze nieuw terrein binnen de context van de jazzgroep. Rauwe dynamiek en avant-gardistische elementen stuiten op energieke indie rock, punk attitude en meditatieve klassieke muziek. De liefde en passie voor improvisatie waarmee deze musici al deze componenten verweven, kenmerkt deze band, die als één van de meest spannende nieuwe jazzensembles van Nederland te boek staat.

Na een succesvol debuutalbum (Where The Fence is the Highest, 2019 TRPTK) staat het Teis Semey Quintet op het punt hun tweede album op te nemen, met als thema het vinden van zingeving en betekenis in een vluchtige, frustrerende wereld. Met hun vuige, meditatieve, akoestische sound gaan de bandleden samen op avontuur in een speels, explosief en melancholisch universum van geluid.

Teis Semey heeft lovende recensies gekregen voor zijn krachtige stem als componist. Twee van zijn suites zijn in het Concertgebouw Entrée Festival in première gegaan, in samenwerking met Stardstheater Rotterdam componeerde hij voor het klassiek rebellencollectief Pynarello. Onlangs won hij de ‘Best Arrangement Prize’ tijdens de vooraanstaande Keep an Eye Jazz Awards.

Het aanstaande album is een reflectie op de wrange tegenstellingen van het leven: de pandemie, de economische crisis, de smeulende Amazone, de eeuwige strijd om schoonheid. Maar ook: verliefd zijn, de geur van koffie, het geluid van vogels. Hoe vereenzelvigen we ons met onze wereld? Wat staat ons te doen? Wat zijn de antwoorden?

In tijden als deze zou muziek door de kieren en barsten van de lockdown moeten schijnen. Het moet een veilige plek van geborgenheid zijn waar we ons kunnen wentelen in verdriet én geluk. Dit project nodigt de luisteraar uit de wereld tegemoet te gaan en zich niet alleen met haar te verzoenen, maar ook te verwelkomen wat gaat komen.

Dit album zal het eerste zijn waar je mijn wortels in de Scandinavische folkmuziek terug kunt horen, naast mijn achtergrond in ritmische improvisatie.
Het zal een emotioneel, vreugdig en energiek album zijn. De gitaar heeft talloze timbres die op dit album in akoestische soundscapes vol tot uiting zullen komen en daarin hun ultieme menselijkheid openbaren. Het is menselijk. Het is wij, ons! Van mijn hart naar het jouwe. Met niks ertussen.

Dit album, met andere woorden, is een antwoord. Het is innovatieve en reflectieve muziek, vrij van een concept dat tussen ons en de luisteraar staat. Dit project is geen concept, er steekt geen ingewikkelde gedachte achter, geen warboel. Het staat de luisteraar vrij zijn eigen zorgen en genoegens ten volste te beleven. En hopelijk ook te beseffen dat muziek ons diep met elkaar verbindt.
Luisteraars zijn immers geen likes; ze zijn dat wat onze kunst doet ademen.

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Reserveren is weer mogelijk als de corona maatregelen deze voorstelling weer toestaan!