Jazz

Artishock in lock down

Het is niet anders. Tot zeker 16 maart 2021 gaat Artishock dicht. Alle al geplande activiteiten tot die tijd zijn geannuleerd. Artishock gaat natuurlijk proberen de verloren tijd in te halen

Met alle werkgroepen kijken we vooruit én werken samen aan een mooi cultureel aanbod in 2021. We hopen en rekenen erop jullie allemaal weer snel te zien.

Het bestuur

Jazzconcert MO VAN DER DOES QUARTET

Zaterdag 20 maart, aanvang 20.30 uur, entree € 15,- /10,-.

 

2103MoVanDerDoesNa hun debuut optreden op de Uitmarkt in 2017 traden ze onder anderen op op het Grachtenfestival en InJazz en wonnen ze prijzen als de Conservatorium Talent Award en de Expression of Art Award. Januari 2020 vond het release concert van hun debuut album 'Common Myths' plaats in het Bimhuis.

Common Myths
De muziek van dit kwartet klinkt buitengewoon rijp, alsof de musici al over een decennialange ervaring beschikken. De composities van de leider zijn echte verhalen, die een stevige bodem bieden voor doortastende improvisaties. Bijzonder om te horen dat deze jonge musici echt in het diepe springen en kiezen voor een avontuurlijke aanpak, waarin niet de marketing maar de muzikale inhoud de boventoon voert.
-Jazzenzo Magazine

Wie de bezetting van het Mo van der Does Quartet tot zich door laat dringen, denkt al snel terug aan de gouden dagen van het pianoloze kwartet Van Gerry Mulligan en Chet Baker. Géén instrument dat akkoorden laat horen! Geen piano, geen gitaar! De akkoorden vergen harmonische interactie van de hele band, van alle ledematen van dat ene muzikale lichaam. Of Mulligan en Baker inspiratiebronnen zijn voor het Mo van der Does Quartet is onbekend, maar het zou ons niet verbazen als dat het geval is.
De jonge altsaxofonist Mo van der Does omringt zich met een trompettist, Ian Cleaver, en een bassist, Tijs Klaassen en de fantastische jonge slagwerker Wouter Kühne die we al eerder bij Artishock mochten bewonderen. Kühne maakte indruk in een trio met pianist Miguel Rodriguez. Memorabel concert! Het Mo van der Does Quartet bestaat sinds 2017 en won onder andere de Conservatorium Talent Award. In januari 2020 had de band de cd-presentatie in het Bimhuis van het debuutalbum "Common Myths”. Imaginaire werkelijkheden waar mensen geloof aan hechten zoals geld en mensenrechten! Uitdagende titel! Hebben de muzikanten "Sapiens” van Yuval Noah Harari gelezen? Lastig om daar een muzikaal verhaal over te vertellen! Een opname op youtube van een optreden bij Vrije Geluiden schetst een klankbeeld! Mooie arrangementen, elegante, harmonisch uitgebalanceerde composities en een wat ingehouden, fijnzinnige toonzetting.
Mo van der Does is een talent uit de kweekvijver van de Nederlandse jazz. Een jeugdige maar evengoed ervaren saxofonist die geprezen wordt (onder anderen door Benjamin Herman) vanwege zijn lyrische toon. Hij speelde onder andere met het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en stond al op het podium bij het North Sea Jazz Festival. Mo deelde al het podium met mensen als saxofonist Benjamin Herman, en de gitaristen Anton Goudsmit en Reinier Baas. Dat zij hun oog lieten vallen op Mo van der Does is wellicht veelzeggend.

Ongetwijfeld zal bij het concert het repertoire van de debuut-cd centraal staan.

Bezetting:

Mo van der Does (1997) - altsaxofoon
Ian Cleaver (1996) - trompet
Tijs Klaassen (1993) - contrabas
Wouter Kühne (1996) - drums.

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij! 

Reserveren is weer mogelijk als de corona maatregelen deze voorstelling weer toestaan!