Jazz

Zaterdag 18 mei JAZZCONCERT JOOST LIJBAART, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

'Under the Surface'

1905JoostLijbaartUnder the Surface is een nieuwe Nederlandse band gevormd door drummer Joost Lijbaart, gitarist Bram Stadhouders en de jonge vocaliste Sanne Rambags.

Het debuutalbum uitgekomen op Challenge Records in 2017 werd genomineerd voor een Edison en kreeg geweldige recensies. Uitgangspunt van de groep zijn improvisaties waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen en de luisteraar wordt meegenomen naar een soms haast droomachtige nieuwe werkelijkheid.

De universele taal in de muziek van het trio bracht de groep op grote festivals in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa.
De volledig geïmproviseerde concerten van Under the Surface vormen zowel voor de band als het publiek een beleving. Een beleving die prachtig is terug te horen op het nieuwe album Trinity.

Trinity is een reis naar de grenzen van je ziel
Under the Surface creëert een nieuwe werkelijkheid. Dit unieke trio brengt in maart 2019 hun nieuwste, volledig geïmproviseerde live-album uit. Trinity neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdiet.
Joost Lijbaart, Bram Stadhouders en Sanne Rambags zoeken én onderzoeken samen ruimte en stilte door middel van improvisatie. Hun unieke muzikale taal hebben ze tot in de verste uithoeken van de wereld met hun publiek kunnen delen. Van Mali tot Mexico, Noorwegen tot India, van Bolivia tot Libanon.
Trinity gaat over jezelf durven zijn, in je eigen kracht staan en dit te communiceren naar anderen. Het nieuwe album van Under the Surface nodigt je uit om de dialoog met jezelf aan te gaan.
Trinity brengt je naar de grenzen van je ziel.

De jury schreef over Under the Surface:
‘In een tijd dat steeds meer muzikale muren afgebroken worden presenteert dit trio o.l.v. Lijbaart een cd die zich gelukkig moeilijk laat vangen qua genre: wellicht omdat het uitgangspunt “muziek achter de stilte” is, wordt de luisteraar meegenomen naar een soms haast droomachtige nieuwe werkelijkheid.’

Drummer Joost Lijbaart (1967) behoort tot de top van de Nederlandse jazzscène. Bram Stadhouders (1987) is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge muzikanten in het Europese improvisatie circuit en Sanne Rambags (1994) is een van de weinige zangeressen van haar generatie die op een zeer open manier kan improviseren door zichzelf volledig te positioneren tussen de muzikanten. Dit geeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid.

 

PERS CITATEN:

Een mysterieus en monumentaal bouwwerk
(Rinus van der Heyden – Jazznu)

Is het beluisteren van het album al een intense ervaring, het bijwonen van het concert is magisch.
(Jan Jasper Tamboer – Het Parool)

De luisteraar raakt betovert door het fraaie precieze spel.
(Gijsbert Kramer – De Volkskrant)

Sanne Rambags is een verhalenvertelster die balanceert tussen magie en werkelijkheid. En dat voor een 22-jarige.
(Erno Elzinga – Jazzenzo)

Een buitengewone en zinderende samenwerking.
(Erno Elzinga – Jazzenzo)

FPK LOGO ZWART XS