Jazz

Zaterdag 19 mei: Jazzconcert Old School Band, aanvang 21.00 uur, entree € 12,- / 9,-.

Eersteklas jazz met een stevige vleug funk.1805Marnix Busstra Old School Band

Gitarist Marnix Busstra trad eerder op bij Artishock met zijn “Ode to Sco”,  een project rondom gitarist John Scofield. Met hem is wellicht de grootste inspirator van Busstra genoemd. De Old School Band is voortgekomen uit dit project en in 2015 opgericht. Prince is al weer een tijdje dood maar kennelijk is de funk nog springlevend. Busstra richtte de band op met vriend en bassist Norbert Sollewijn Gelpke.
De debuut-cd werd goed ontvangen in binnen- en buitenland. De meeste composities zijn van de hand van Busstra. Lovende kwalificaties als “grooving ensemble”, “a wizard on keyboards” en “extraordinary tasteful guitarist” waren te lezen in de Huffington Post. Het Nederlands Dagblad maakt melding van “een ongecompliceerd feestje van vier topmuzikanten dat niet lang genoeg kan duren”. Aanbevelingen te over dus!
Busstra werkte samen met de wereldberoemde vibrafonist Mike Manieri. Dan heb je al een paar streepjes voor toch! Manieri maakte diepe indruk met de Amerikaanse fusionband “Steps Ahead” waarin onder anderen de giganten Michael Brecker op saxofoon en Peter Erskine op drums speelde.
Blues, jazz-rock, fusion en funk zullen de toon zetten op het concert van de Old School Band. De specifieke sound van de band ontstaat door de heerlijke combinatie van elektrische gitaar en orgel. Die tovenaar aan het orgel was dus Eric van de Bovenkamp. Is er een dansvloer beschikbaar? Deze band zou funk met een typisch Europese signatuur spelen. In de bandnaam valt een zekere nostalgie, een hang naar een roemrijk verleden te bespeuren, maar de Old School Band weet toch maar mooi een moderne twist te geven aan dat onvoltooid verleden. Liefhebbers zullen hun vingers aflikken bij het muzikaal menu a la carte. 

Bezetting: Marnix Busstra - gitaar; Norbert Sollewijn Gelpke - bas; – Eric van de Bovenkamp - orgel; Mark Stoop - drums.

http://www.marnixbusstra.nl/wordpress/old-skool-band/

 

FPK LOGO ZWART XS