Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

zaalArtishock gaat gelukkig weer beginnen, uiteraard alle regels in acht nemend. Wij zijn blij dat het werk van de tekenclub nu de tentoonstelling is bij de nieuwe start van ons cultureel podium, Artishock. Het werk fleurt al een enige tijd de grote zaal op, maar nu volgt dus echt het feestje.

Wij nodigen u dan ook uit te komen kijken en stellen uw aanwezigheid bij de feestelijke opening zeer op prijs.

De opening vindt plaats op 4 september om 20.00 uur en ook ditmaal wordt het werk weer muzikaal omlijst door Jos Helmers & Friends, wat een magische muzikale jazz sessie oplevert.

The Artists are present, but where?

Extra is dit jaar dat wij alle Soesters en bezoekers van Artishock uitdagen om deel te nemen aan een quizz.
Een ‘mystery-artist’ uit de tekenclub,  heeft een collage gemaakt waarin veel grote kunstschilders zijn te ontdekken.Die naam van de ‘mystery-guest’, die ook meetelt voor het goede antwoord, kunt u vinden op de website van Artishock/tekenclub of op de tentoonstelling. Op de website vindt u ook alvast enige hints. Wie echt alle namen wil weten, vindt het complete antwoord dus pas tijdens een bezoek aan de tentoonstelling.

In de nieuwe vitrines aan de weg vind u een uitnodiging om boven naar de collage en het werk van de tekenclub te komen kijken.

Thema van de tentoonstelling: Maskerade.....

Het thema van de tentoonstelling is: Maskerade. De werken zijn op panelen van 80x80 door bijna alle vaste deelnemers aan de tekenclub gemaakt. Traditie is om één keer per jaar een eigen werk rondom een wisselend thema te presenteren aan elkaar en aan de bezoekers van Artishock.

Eén van de deelnemers, Wiesje, zegt over het thema: ‘ik vind het een leuk thema, je kunt er helemaal in opgaan en ik kon er mijn technieken goed in kwijt.” Wiesje deed dat met een collage van lapjes stof en bont.

Een ander lid is Marijke, haar interpretatie van het thema Maskerade is gebaseerd op een masker dat zij zag tijdens de opera Utopia. Hiervoor had de Russische schilder Malevitsj prachtige maskers gemaakt.
Op de vraag wat het modeltekenen voor haar betekent, antwoordde zij: “ik heb gemerkt dat ik in de loop der jaren vrijer ben gaan werken en veel heb geleerd van mede tekenaars. ‘Life’ tekenen heeft toch mijn voorkeur, mensen boeien me en een lijf als voorbeeld leert je goed kijken.

Marijke vult aan dat de tekenclub daarnaast sociaal belangrijk is; de club is leuk, een gemêleerde groep mensen en er is vertrouwen in elkaar. Een hele veilige club voor amateurs en iedereen, waar het plezier voorop staat.

De tekenclub komt iedere dinsdagavond bij elkaar om een steeds ander model te tekenen of schilderen. Voor de lockdown konden er per avond een tiental leden deelnemen, nu gaan we weer op deze manier rustig opstarten.

Tot slot; een hartekreet na de lange lockdown: we hopen allen weer als vanouds te kunnen komen modeltekenen.

Geef je ook op en kom tekenen!

Informatie bij Ineke Talen, tel 0647028233

Openingstijden tentoonstelling Artishock: woens- en vrijdagochtend van 10.00 - 12.00, maandag- en woensdagavond van 19.15-20.15. Verder in overleg: 0625586354