Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

De eerste tentoonstelling na de zomervakantie is met werk van Nadja Willems uit Soest. Zij sluit als ‘Soesterse’ mooi aan bij het Atelierlint dat op 19 en 20 september plaats zal vinden.

Haar tentoonstelling wordt bescheiden doch feestelijk geopend op 5 september om 20.00 uur in Artishock.

Nadja is zeer actief  met haar werk op tentoonstellingen en kunstbeurzen, onder meer die in Heemstede, Huntenkunst in Ulft en in 611, in Nadja WIllems klein Soesterberg. Ook reisde zij met haar werk o.a. naar de Oekraïne en Rusland, waar de roots van haar moeder liggen. Kijk ook naar haar prachtige Russische portretten op haar website www.nadja.nl.

Zij organiseert mede de Kunstbeurs Soest en toen deze niet doorging vanwege corona, pakte zij als alternatief in de maanden maart, april, mei een nieuw project op: grote kubussen of boxen met foto’s van inwoners van Soest.

“ik wilde iets anders doen dan mijn werk in een vitrine hangen en kwam op het idee allerlei mensen te fotograferen die met elkaar in lockdown zaten. Buiten, in de box gefotografeerd. Soms gezinnen, soms mensen met honden, een kat of andere huisdieren.”

De foto’s zijn met veel plezier genomen en stralen humor uit, iedereen zit in hetzelfde schuitje (of box) maar op een eigen manier. Met als gevolg dat in elke box iets anders te zien is.

De boxen zijn tentoongesteld op terrein van Meander ziekenhuis en kunnen tijdens het Atelierlint in Soest bezichtigd worden.

Het vervolg hierop is een fotoserie van 100 ondernemers in de box, die zichzelf mogen presenteren op haar website.

Haar huidige werk wordt in Artishock tentoongesteld. Het zijn prachtige – eigenlijk unieke – foto’s die gemaakt zijn door twee dia’s over elkaar heen te fotograferen.

Nadja: “ik kwam toevallig op dat idee toen ik dia’s redde die mijn vader wilde weggooien. Toen ik die bekeek, bleven er twee over elkaar heen hangen en zag ik wat daarvan het effect is. Daarmee ben ik gaan spelen en van de combinaties maak ik een foto.” Het effect hiervan is verrassend, soms levert het een mysterieus beeld op. Het betreft dia’s uit de periode 1950 tot het eind van het diatijdperk. Nadja is vooral blij met deze werkwijze omdat de kleuren van dia’s zo intens zijn.

Een andere werkwijze is ook per toeval met een dia- digitaliseringsapparaat ontdekt met als resultaat dezelfde foto’s naast elkaar, wat een verlengd effect, geeft, beweging suggereert.  

Deze zijn in zwart-wit genomen, gekozen omdat de foto’s op die manier ‘filmisch’ worden.

Nadja volgde o.a. de kunstacademie AKI en de fotovakschool en kan met recht een creatieve vakvrouw worden genoemd. Zij fotografeert voor diverse opdrachtgevers die op zoek zijn naar een professionele en persoonlijke aanpak met een artistieke inslag. Vorig jaar won zij de cover wedstrijd voor het kunstmagazine MUZE, van de AVROTROS.

Openingstijden Artishock: woens- en vrijdagochtend van 10.00 - 12.00, maandag- en woensdag-avond van 19.15-20.15. Verder in overleg: 0625586354. Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764BM Soest.

Yesteday Living on a edge

Three of a kind outdoor trip