Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

In de maand november heeft Artishock een bijzondere tentoonstelling voor u in petto: schilderijen van Nicole Recourt. Zij deelt haar inspiratie met NicoleRecourt2 2kleinons op Campus Landgoed Zonneheuvel in Doorn.

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 2 november, om 20.00 uur waarna u vanaf 20.30 kunt genieten van de Jazzclub met Saskia Laroo, de ‘lady Miles Davis of Europe’.

Inspiratie- en werkplek

Nicole Recourt Is initiatiefneemster van “De Meewerktuin”, gevestigd op de historische moestuin van haar partner Campus landgoed Zonheuvel, aan de Amersfoortseweg 98 in Doorn. Deze prachtige tuin is het centrum van haar werk en dagelijks leven. De tuin is als een levend canvas, wat zich ontwikkeld als een organisch geheel en wat de bezoeker al zijn zintuigen laat ervaren.

Omgeven door bos, eetbare planten en bloemen, onderhoudt zij met een groep Meewerktuinders dit stuk land. In het tuinatelier werkt ze aan haar creaties en deelt haar inspiratie als aardevrouw en levenskunstenares aan de mens, die ook natuur is in haar holistische levensvisie.

Nicole vertaalt haar innerlijke beelden in alles wat zij creëert - in haar schilderijen, maar ook in haar bijpassende gedichten. Zij werkt intuïtief, dat wil zeggen dat het werk ontstaat vanuit gevoel, visioenen of een doorleefde ervaring en inzicht. Veel van haar werken vertellen een heel verhaal, dat gewoon ontstaat door te doen.

“Ben ik de verandering die ik wil zien in de wereld?”

Met alles wat Nicole onderneemt wil zij uitgaan van het geheel en een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Op een speelse, ludieke manier, gezien haar teksten op de tuin, zoals ‘hoe loopt jouw pad, inclusief de hobbels?”. Met haar schilderijen, gedichten en de tuin geeft Nicole als het ware uitdrukking aan wat voor haar kernwaarden zijn, namelijk liefde, natuur, schoonheid en verbinding.

Belangrijk is wat je het land kunt geven en wat het land je geeft. Ook hergebruik van het goede speelt hierbij een rol. Nicole: “Ik heb een aantal doeken geërfd en werk daar graag mee, met 2e kans materiaal.”

Haar werk is autodidact en het resultaat van een lang proces van schilderen en tekenen, vanaf haar jeugd. Nicole zegt hierover: “Ik ben als kind begonnen met tekenen en heb mij langzamerhand zodanig ontwikkeld dat ik me nu volledig vrij voel om intuïtief te werken.
Ik ben iemand die al heel lang in mijn leven beelden ziet en die toelaat, en die ik nu op het doek zet. Het is een ontdekkingsreis naar hoe en wie jezelf bent”.

Zij werkt met acryl en olieverf. Maar ze pakt ook wel spraypaint en markers. De doeken zijn vol kleur en leven en er is veel op te zien. Ze vertellen echt een verhaal. Soms representeert het doek een serieus verhaal, bijvoorbeeld ‘De kleine dood’, waarna zij weer behoefte heeft aan een luchtig werk zoals de serie ‘Free Birds’.

Nicole geeft ook schilderworkshops en levenskunst masterclasses op de tuin; https://www.meewerktuin.nl/masterclass-levenskunst/
Zie voor meer informatie over haar werk ook: www.meewerktuin.nl en https://elfentuin.wixsite.com/nicolerecourt

 

Openingstijden Artishock: woe- en vrijdagochtend van 10.00 - 12.00, maandag- en woensdagavond van 19.15-20.15. Verder in overleg: 0625586354

NicoleRecourt3