Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

JvS in atelier klein

In de maand oktober kunt u weer genieten van een tentoonstelling van een lokale kunstenaar. Dit keer hebben we Joop van Slooten uit Baarn bereid gevonden zijn mooiste werk te exposeren. Joop van Slooten is geen onbekende in Soest. Tussen 1980 en 2007 was hij werkzaam in Soest, bij Hooijer IJzerwaren en later Provak Ceelen.

 

Van figuratief naar abstract

Joop van Slooten heeft zich vanaf 1996 ontwikkeld tot de kunstenaar die hij nu is. Eigenlijk begon zijn liefde voor schilderen op school maar daarna heeft hij dit pas in de 90-tiger jaren weer opgepakt. Door een cursus op t.v. en een schilderspakket dat hij toen kreeg. Joop heeft een aantal cursussen gevolgd en van alle leraren wel wat meegenomen. Met name in zijn beginperiode van Ton de Kruijk. De schildersclub Individueel Creatief Centrum waarvan de leden al jaren samen schilderen krijgt op dit moment les van docent Cinzia Bailo, ook uit Soest.

Over zijn ontwikkeling zegt hij zelf dat waar hij eerst realistisch en figuratief schilderde, zijn specialiteit gaandeweg is overgegaan in abstracte kunst. Realistische vormen vervagen en hij ontdekte nieuwe en spannende vormen. Zijn inspiratie haalt hij veelal uit de natuur en het heelal. Dit komt mede door zijn andere passie, fotografie.

Hij stelt een paar schilderijen geïnspireerd door de ‘Hubble’ ten toon, een ruimtetelescoop buiten de dampkring die wonderschone, kleurrijke beelden en vormen van de ruimte kan maken. Hieruit kiest hij dan een detail dat hij verwerkt tot zijn abstract. Soms schildert hij op basis van wat hij in de natuur tegenkomt, een boomknoest of elvenbankjes bijvoorbeeld. Maar meestal werkt hij ‘intuitief’.

Kleurrijk abstract

Zijn werk laat zich kenmerken door stevige sprekende kleuren en vormen, meestal met acryl maar ook met aquarel. Soms wordt de verf verdikt met medium of zand zodat die lekker zwaar op het doek of papier komt. Ook voegt hij andere materialen toe zoals stukken golfkarton of repen doek.

Zijn doeken zijn veelal groot, echte eyecatchers in huis of op kantoor.

Joop: “tijdens de Open Atelier Route in Baarn ,eind augustus, kreeg ik naast 335 bezoekers aan de route een uitnodiging van Vereniging Artishock om te exposeren in Soest. Vaak gaan de verzoeken andersom en zoek ik een plek. Het voelt dan ook als een eer om uitgekozen te worden tussen alle kunstenaars die actief zijn tijdens de Open Atelier Route. Dit is een pluim op mijn werk”.

Joop verkocht er een paar schilderijen en beschilderde houten tafeltjes, die een groot succes bleken.

Mensen kwamen van ver, uit Uden en Den Bosch bijvoorbeeld en dichterbij uit Huizen, Hilversum, Bilthoven. Dat waren veel ‘voetstappen naar Baarn......”, daar zal de gemeente blij mee zijn.

En zo zoekt hij constant naar materiaal dat hij kan voorzien van zijn handtekening en vernieuwt hij zich steeds weer.....

 Abstract 71 klein

Voor meer informatie:

www.vanslooten.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JvS abstract klein