Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

Artishock begint 2017 met de jaarlijkse expositie van de Tekenclub. Dit jaar is het thema “Mijn model van toen en nu.” Traditiegetrouw is hieraan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie verbonden. Hiermee start op zaterdag 7 januari ook de viering van het 50-jarig jubileum van Artishock.

Ineke Talen is al vanaf 1978 verbonden aan de Tekenclub. 2017 01 Ineke Talen

“Het frappante is”, vertelt ze, “dat er nog nooit in januari een expositie is geweest met alleen schilderijen van modellen. We hebben als Tekenclub altijd een ander thema gekozen voor een tentoonstelling. Nu spitsen we het toe op wat er bij de Tekenclub echt gebeurt.” Ze praat met passie over het schilderen en tekenen. “Eigenlijk kan iedereen komen tekenen, het is drempelloos. Het is vooral kijken, en geïnspireerd raken door wat je ziet.”

Werk van leden

De leden van de Tekenclub hebben zich dit jaar laten inspireren door het thema “Mijn model van toen en nu.” Niets geeft meer inspiratie dan een model. Elk persoon kijkt hier op een andere wijze naar. De opdracht was: gebruik een modeltekening die je ooit gemaakt hebt. Ga daarmee op je eigen manier aan het werk, maak gebruik van alle mogelijke technieken en stijlen, maar zorg dat op het schilderij het model is te zien.

Ineke Talen: “De afmetingen van het schilderij zijn ook voor iedereen gelijk, namelijk tachtig bij tachtig centimeter. Elk lid maakt een schilderij. Zo krijgen we 20 tot 25 heel verschillende schilderijen om te exposeren. We rekenen op onverwachte effecten en spannende kleuren.”

Binding

Zoals elk jaar brengt de expositie ook de nodige drukte en gezonde spanning met zich mee. Door tussendoor bij andere schilders te gaan kijken en hun visie te horen, leren de leden veel van elkaar. Nadat er op een avond hard en met grote concentratie is gewerkt, is er altijd ruimte om gezellig met elkaar iets te drinken en na te praten. Hierdoor ontstaat een sterk bindingsgevoel.

Afgelopen jaar hebben zich voor het eerst weer een behoorlijk aantal nieuwe leden gemeld bij de Tekenclub. Voor wie interesse heeft: de Tekenclub is op elke dinsdagavond van 20.00-22.00 uur. Om 19.30 uur is de zaal open.De kosten van het model worden gedeeld.U kunt zich melden bij Ineke Talen via de website van artishock: www.artishock-soest.nl. Daar zijn ook veel foto’s van de Tekenclub te zien.

U bent van harte welkom op de opening op 7 januari 2017 om 20.00 uur. Vanaf 20.30 uur JazzClub met Trio Semmy Prinsen.

Gratis toegang.

De expositie is te zien tot 27 januari tijdens activiteiten. Daarnaast is Galerij Artishock open op woensdag- en vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur, en maandag- en woensdagavond van 19.15 -20.15 uur. Verder in overleg:06-25586354.