Archief

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & frends

Elk seizoen verzorgt de werkgroep Galerij van Artishock tien exposities tussen september en juni. In de zomermaanden is Artishock gesloten en hangen er dus geen werken in de grote zaal. Als afsluiting van dit seizoen laten de leden van de werkgroep zien wat ze zelf in huis hebben. Afgelopen oktober vond nog een solotentoonstelling plaats van één van hen, Magdalena de Coninck. Nu zijn ook andere leden overgehaald een aantal van hun werken te exposeren, al is dat voor een aantal zeker niet de eerste keer. Gekozen is voor een overwegend abstracte verzameling met diverse werkwijzen.

Eén van de exposanten is Claire Hulswit. Zij heeft een heel ei2016 06 Clairegen methode van werken waarbij ze het schilderdoek eerst vol smeert met de geselecteerde kleuren op haar palet. Daarna bewerkt ze de verf met…een afwassponsje. “Maar soms gebruik ik ook andere spullen,” zegt ze. Het resultaat is verrassend: soms wordt het een romantisch soort textielprint, andere keren een heftige “slangenkuil,” maar altijd herkenbaar.

Er zal ook werk van Marian Reintjes te zien zijn. Deze autonome kunstenaar heeft tot voor kort jaren deel uitgemaakt van de Artishock werkgroep. Zij zal in ieder geval een groot werk bijdragen. Voor een indruk van haar veelzijdige kunstenaarschap kunt u een kijkje nemen op haar website (mreintjes.com).

Daarnaast zullen ook Eva Goorhuis en Helma Keller schilderijen bijdragen. Afgelopen jaren was de tentoonstelling in juni een selectie uit de eindexamenwerken van leerlingen van het Griftland College. Cees Paul, coördinator van de werkgroep daarover: “Dit jaar bleek dat niet mogelijk. We kregen dat vrij laat te horen, maar het is nooit te laat voor improvisatie. Dat belooft in dit geval heel mooi uit te pakken en past ook goed bij de invulling van de eerste zaterdag van de maand.” Na de opening van een expositie is er in Artishock namelijk altijd een gratis intiem jazz concert onder de noemer Jazz Club. Dit keer met Anna Serierse, een jong en talentvol lokaal talent. De Soesterse zangeres zit nog op het Amsterdams Conservatorium maar heeft al opgetreden op verschillende grote podia. 

.

Opening Galerij Artishock zaterdag 4 juni expositie 20:00u., Steenhoffstraat 46a. Vanaf 20:30 JazzClub met Anna Serierse- zang; Gijs Idema - gitaar; Gideon Tazelaar - tenor; Cas Jiskoot - contrabas; Tim Hennekes - drums.

De toegang is gratis. De expositie is te bezichtigen tot 24 juni. Openingstijden: woensdag- en vrijdagochtenden tussen 10 en 12 uur en maandag- en woensdagavonden tussen 19.15 en 20.15 uur. Verder in overleg tel: 06 25586354

2016 06 Helma