Galerij

Expositie: ‘DOOR DE JAREN HEEN’ van Hil Medema

Opening 7 oktober om 20.00 uur, gevolgd om 20.30 uur door de JAZZCLUB.


Openingstijden Artishock Expositie: 
Maandag- en woensdagavond; 19.15-20.00 en tijdens de activiteiten (zie de website).
Verder in overleg met huismeester Semmy Prinsen: 0625586354


Medema 2

In oktober zijn in Artishock schilderijen te zien van Hil Medema uit Soest. Hil begon meer dan 30 jaar geleden met schilderen, onder meer bij wat toen nog C3 heette. In die begintijd schilderde ze onder meer dieren en bloemen. Hierna volgde een periode van model schilderen in het atelier van Ineke Talen. Later maakte zij vele jaren deel uit van het schildercollectief PassepARTout, onder meer werkend in het voormalige Orlandogebouw. Hil is begonnen met het schilderen van  stillevens en ging daarna steeds  ging losser schilderen. Ook onderwerpen veranderden en er kwamen periodes met dieren, bloemen, mensfiguren en landschappen. Haar werken zijn in de loop van de tijd steeds abstracter geworden. De kleuren zijn vaak krachtig, zoals ultramarijn en diep rood. “Ik werk nu meestal met acryl op doek, soms geschept, dik papier - olieverf gaat me veel te langzaam”. 

Ook heeft zij met mat pastelkrijt en aquarel met inkt gewerkt en gebruikt soms materialen zoals kattengrit, hetgeen de doeken een interessant reliëf geeft. Haar schilderijen ontstaan vooral thuis in haar werkkamer. “Ik begin met de achtergrond en afhankelijk van mijn stemming en het toeval begint het werk zich daarna bijna zelf te vormen. Ik heb geen vooropgezet plan, ik zie wel wat er uit komt”. Gevraagd naar haar inspiratiebronnen noemt zij met veel enthousiasme Sam Drukker. 

Medema 3

 

 Alweer een tijdje geleden werd Hil getroffen door ernstige gezondheidsproblemen, waarna ze een tijdje niet heeft kunnen schilderen. Inmiddels heeft ze het schilderen gelukkig weer opgepakt, maar door haar beperkingen kan ze nu alleen maar zittend werken. Dit laat zien dat zelfs ondanks serieuze fysieke beperkingen kunst een mens weer positieve energie kan geven! Met haar man Hans de Goede, die beeldhouwer is en die haar ondersteunt, vormt Hil een creatief echtpaar. Zij heeft eerder op verschillende plaatsen in Soest geëxposeerd. In Artishock exposeert zij nu zowel oud als meer recent werk. Voor meer informatie zie www.hilmedema.nl .