Galerij

De Aftrap

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

‘Dichters, denkers en beeldende kunst’

Van 3 september tot 29 september 2022 kunt u genieten van zeven exposanten

De expositie wordt geopend op zaterdagavond 3 september om 20 uur, om 20.30 uur gevolgd door de Jazzclub. Een bijzondere Salon van de wijsbegeerte is op vrijdagavond 23 september aan dit thema gewijd.

Bijzonder is dat de zeven exposanten werk laten zien waarbij ze zich vaak hebben laten inspireren door een gedicht of zelf een tekst uitzochten of schreven bij hun werk. Deze teksten worden ook tentoongesteld. De combinatie woord en beeld zorgt vaak voor verrassende extra dimensies. 

De exposanten

De cognitief psycholoog Hein Jaanus (1937-2018) met twee landschapsfoto’s die door zijn toelichtende teksten een inkijkje geven in zijn verrassende manier van observeren.

Wim de Kam (1944) exposeert onder meer een werk waarin hij, geïnspireerd door de schrijver Murakami, de meervoudigheid van de mens wil uitdrukken.

Tijdens de lockdowns schilderde Ineke Talen (1950) een serie abstracte werken, waarin trouwens wel steeds een mens te ontdekken valt.

Een van de thema’s die Alena Tromp (1978)  in de coronatijd heeft uitgewerkt is eenzaamheid.

De gevoelens die bij Marijke te Vaarwerk (1948) opkomen verwerkt haar vriend in gedichten die de vier geëxposeerde schilderijen een extra dimensie geven.

Palescue (geboren in 1880) (een anagram van Cees Paul, geboren in 1964) is op deze expositie vertegenwoordigt met aan de ene kant een lofzang op Soest en aan de andere kant een aanklacht tegen willekeur en geweld.

Eline Ulaen (1970) is deze expositie present met een schilderij van een opgroeiend tienermeisje over wie ze het lied ‘Bloom where you were planted’ schreef.

Marijke te VaarwerkEen van de werken van Marijke te Vaarwerk
met het gedicht Tweeling.

Openingstijden Expositie Artishock: woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 - 12.00, maandag- en woensdagavond van 19.15-20.15. Verder in overleg: 06-2558 6354. Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764BM Soest.