Film programma
  The Old Oak – Loach – GB – 2023 – 113 minuten  
  The Old Oak 450  
12 gew gro dis      

Regisseur: Loach

Laatste film van Ken Loach (87)? Hopelijk niet want ook deze film is weer een realistisch portret van met een actueel thema.
Hij houdt ons een spiegel voor waarin we mogen kijken.

Sinds de mijnen gesloten werden is er armoede en leegstand in Noord-Engeland. En al die lege huizen maken de regio ideaal om Syrische vluchtelingen te dumpen.
Zo ook in County Durham, waar de jonge fotografe Yara terechtkomt. Daar krijgt ze te maken met veel anti-vluchtelingensentiment van de bewoners, maar sluit ze ook vriendschap met kroegbaas TJ.
Samen besluiten ze in TJ’s kroeg The Old Oak gratis eten te serveren. Want TJ’s moeder wist al: ‘When you eat together, you stick together.’
Zoals in de meeste van Loach’s films is meteen duidelijk bij wie je sympathie moet liggen. De kunst van vertellen en het oog voor detail zijn bij de oude meester echter zo groot, dat bij de kijker ieder cynisme al snel verdwijnt.

Dit is de allerlaatste film van Ken Loach. Hij heeft op zijn zevenentachtigste besloten om eindelijk met pensioen te gaan, omdat hij naar eigen zeggen te oud is geworden voor het maken van films. The Old Oak is zijn laatste oproep aan de samenleving om elkaar te omarmen. Daarom lijkt de film vooral ook een reflectie op zijn eigen carrière.

Zondag 30 juni, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend