Film programma
  Onder de blote hemel – Sijbesma – NL – 2023 – 92 minuten  
  Onder de blote hemel 450  
12 eng gew gro      

Regisseur: Sijbesma

Een prachtige film over hoe het is om vanaf een jonge leeftijd voor iemand moet zorgen.

Onder de Blote Hemel draait om Elvie, een tienjarig meisje, dat met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping woont. Naarmate Elvie ouder wordt, begint ze haar moeder te ontgroeien.
Wanneer opa Bucko zijn voet breekt tijdens een ongeluk op de camping, moeten Elvie en haar moeder steeds meer samenwerken om de camping te onderhouden. Dit brengt de nodige spanning met zich mee.

Opgroeien op een camping in het midden van een natuurgebied klinkt als een droom. Maar voor Elvie is het niet een paradijs. Ze wil de wereld zien, maar door haar verstandelijk beperkte moeder kan dat niet. Dit levert een prachtige film op over hoe het is om vanaf een jonge leeftijd voor iemand te moeten zorgen.
De moeder van Elvie heeft het lichaam van een vrouw, maar de geest van een kind. Niettemin woont Elvie bij haar, zij het onder het toeziend oog van haar opa.

Nieuwkomer Ylse Ringeling is fantastisch als de strijdbare Elvie en weet ook bij de vele close-ups de camera moeiteloos vast te houden.
Rifka Lodeijzen is echter het meest indrukwekkend. Ze zet Emma overtuigend neer door middel van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen die haar heel kinderlijk doen overkomen.

Maandag 18 december, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend