Film
  Une Belle Course – Carion – FR – 2022 – 91 minuten  
  Une belle course 450  
12 eng gew gro      

Regisseur: Carion

Méér dan een hartverwarmend drama!

Charles is een verbitterde taxichauffeur met allerlei problemen. Hij zit diep in de schulden, het gaat niet lekker tussen hem en zijn vrouw en zijn rijbewijs kan elk moment worden ingetrokken.
Zijn humeur wordt er niet beter op als hij zijn nieuwe klant, Madeleine, helemaal naar de andere kant van Parijs moet brengen, waar ze in een tehuis gaat wonen. De charmante 92-jarige Madeleine laat zich door de 46-jarige, nurkse taxichauffeur Charles van het lommerrijke Bry-sur-Marne ten oosten van Parijs dwars door de Franse hoofdstad naar het westen rijden. Met als einddoel het bejaardentehuis.

Onderweg, als ze belangrijke plekken uit haar leven aandoen, ontdooit Charles terwijl Madeleine haar melodramatische levensverhaal vertelt. Dit aan de hand van flashbacks, vergezeld van golden oldies van Etta James en Dinah Washington.

De film is vooral bedoeld om zangeres en actrice Line Renaud, inmiddels 94, te laten stralen op haar oude dag. Ze geeft dan ook een uitstekende acteerprestatie, maar het zorgt er ook voor dat Dany Boon weinig ruimte krijgt om Charles goed tot leven te brengen.
Hoewel ook hij over zijn verleden vertelt, worden alleen Madeleines verhalen met flashbacks geïllustreerd. Thematisch is het logisch; zij blikt echt terug op haar leven, terwijl herinneringen voor Charles er op dit moment niet echt toe doen.

Maandag 25 en woensdag 27 september, 20.00 uur.


ticket res film

logo filmhuis liggend