Film

De Aftrap

Salon-avond “Dichters, denkers en beeldende kunst”

Nachtfilm “No time to die"

Workshop “Bijzonder model tekenen”

Concert "Jong Jazz talent"

Tegenlicht "Opvallende Tegenlicht fragmenten"

Artishock 55 jaar 2022

Boekpresentatie “Verdwenen Vergezichten”

Concert "Mindfunk: Soul-, funk- en discoband"

Kinder Film "Knor” & "Theaterworkshop voor ouders"

Concert "Zang uit eigen huis"

Theater-jazz productie “Django a Paris”

Tot slot tenorsaxofonist Semmy Prinsen & friends

  Encore - Klapisch - Frankrijk - 2022 - 117 minuten  
  Encore 450  
9 eng gro        

Regisseur: Cédric Klapisch

Een meeslepend drama waarin we getuige zijn van kracht, doorzettingsvermogen en levenslust die leiden tot het hervinden van een nieuw doel in het leven en nieuw geluk

In ‘Encore’ maakt balletdanseres Élise een harde val, vlak nadat ze haar vriendje ziet vreemdgaan. In één klap ziet ze de grond onder haar voeten wegzakken. Ze moet zichzelf opnieuw uitvinden en ontdekken hoe ze haar danspassie op een andere manier in haar leven kan brengen. Die kans krijgt ze bij een gezelschap voor moderne dans.

Filmmaker Cédric Klapisch maakt ruim baan voor dansscènes. Niet voor niets werkte hij samen met Parijse prima ballerina Marion Barbeau en choreograaf Hofesh Shechter. De dansscènes zijn zo vormgegeven dat ze de kijker helemaal meenemen.
Het camerawerk is dynamisch en de bewegingen voelen heel natuurlijk. Ook de belichting is mooi en de pakkende soundtrack werkt zo aanstekelijk dat je bijna uit je bioscoopstoel overeind zou willen komen.
Klapisch tilt de film naar een hoger niveau dan de gemiddelde Franse feelgoodfilm en het is makkelijk te begrijpen waarom hij in zijn thuisland veel bezoekers trok.

Menig kijker zal de bioscoopzaal met een goed gevoel verlaten. Met name voor degenen die van dans houden, is dit een must-see op het grote witte doek.
De film zal wellicht te kort aanvoelen, maar als Klapisch één ding goed over weet te brengen is het de magie van dans. Daarvan wil je alleen maar meer.

Woensdag 21 en woensdag 28 september, 20.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend