Film
  Haute Couture – Ohayon – FR – 2020 – 100 minuten  
  Haute Couture 450  
al gro          

Regisseur: Sylvie Ohayon
Acteurs: Nathalie Baye, Lyna Khoudri, Claude Perron, Pascale Arbillot, Soumaye Bocoum

Het contrast kan niet groter zijn tussen het modemerk Dior en de Franse banlieues. In deze Franse feelgoodfilm wordt deze tegenstelling onder de loep genomen.

Een meisje uit Saint-Denis, een voorstad van Parijs, komt per toeval in aanraking met de hoofdontwerper bij Dior. Deze vrouw ziet wel potentie in het meisje. De kloof tussen de Parisienne en de voorstedeling is groot, maar de vrouwen komen toch dichter bij elkaar te staan.
Het verhaal van ‘Haute Couture’ is vaker verteld, zeker in de Franse cinema. Met de nodige clichés werkt het zich zonder ergens aan te wagen richting einde.

Het verhaal: Jade steelt samen met haar beste vriendin Souad een tasje op een metrostation. Uit de inhoud blijkt al snel dat het tasje toebehoort aan iemand die bij het grote modemerk Dior werkt. Als Jade berouw begint te voelen, besluit ze het terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Esther is niet meteen blij met Jade, maar besluit haar uit eigen eenzaamheidsgevoel mee uit eten te nemen.
Ze wil Jade graag helpen en biedt haar een stage aan bij Dior.

Het blijkt in de Franse film, sinds het succes van ‘Intouchables’, een beproefd recept om mensen met een migratieachtergrond tegenover de oudere Franse intellectueel te zetten. Deze, vaak eenzame, mensen leren hun eigen vooroordelen te overwinnen door zich te bekommeren om de ander.
De personages uit de buitenwijken leren op hun beurt vooral om 'hard te werken' en 'niet te zeuren'.

Zondag 22 en maandag 30 mei, 20.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend