Film
  Drijfzand – Schaap – NL – 2021 – 113 minuten  
  Drijfzand 450  
12 eng gro        

Regie: Margot Schaap
Acteurs: Hanna van Vliet, Elsie de Brauw, Jade Olieberg, Elin Koleci, Simeoni Sundja, Siem Smit

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.


Nieuwe aanvangstijd avondvoorstellingen

Vanaf JANUARI wordt de aanvangstijd van alle avond filmvoorstellingen 20.00 uur (was 20.15 uur)!

Suze heeft niet alleen een moeder, ze is het zelf ook. Moeder van een jonge dochter die ze samen met haar Estse man Luukas heeft. Met haar kleine gezinnetje woont ze in een klein huisje op Texel, waar ze aardbeien uit eigen tuin eet en iedere ochtend haar kind achterop de fiets naar school brengt, door de weilanden. Ver van de drukte, ver van het vasteland en ver van Amsterdam.
Maar vooral woont ze daar ver van haar bijzonder ingewikkelde moeder. Tot deze op een ochtend van de pont stapt; nog steeds zonder volwassen gedrag, maar met een hersentumor en geen flauw idee wat nu. Het wordt al snel duidelijk waarom Suze op Texel is gaan wonen. Helena, haar moeder, is namelijk een onuitstaanbaar mens, dat geen moment rekening houdt met haar omgeving.

Vanaf het moment dat Helena de Texelse moestuin in komt wandelen is het of ‘Drijfzand’ in een grote bak jeukpoeder wegzakt. Hoewel het knap wordt weergegeven, is deze mate van intensiteit ook lastig. Het dwingt je direct in een spagaat. Kan iemand zo onsympathiek zijn, dat je haar de hulp die ze ineens nodig heeft als terminaal patiënt misgunt?
De gerenommeerde theateractrice vindt het namelijk maar gedoe, die tumor, en neemt de hele ziekte en alles wat daarbij komt geen moment serieus.

Waarom gekozen: Verrassende omkering: zorgzame dochter versus dementerende moeder. Wat als jouw dementerende moeder zich opeens in jouw leven  opdringt?

Woensdag 8 december, 14.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend