Film
  Sweat – PL – von Horn – 2020 – 105 minuten  
  Sweat 450  
16 gro gew sex      

Regisseur: Magnus von Horn
Acteurs: Magdalena Kolesnik, Julian Swiezewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski, Tomasz Orpinski

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media.
Sylwia houdt van alle aandacht, maar ondanks de bewondering van haar fans is ze vooral op zoek naar intimiteit. Wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Haar persoonlijke boodschap strookt niet met haar positieve imago en hetgeen de sponsors willen zien.

Terwijl in de media wordt gediscussieerd over Sylwia’s welzijn, trekt ze door alle aandacht een stalker aan. Als ze hem ‘s nachts voor haar woning treft, vraagt ze een vriend het probleem voor haar op te lossen.
De gevolgen zijn ingrijpend. Sylwia staat altijd aan en blijft altijd lachen, want dat is wat haar volgers van haar verwachten. Maar in dit intelligente en verrassend aangrijpende drama verandert haar eeuwige glimlach langzaam maar zeker in een pijnlijke grimas, wanneer Sylwia beseft dat ze ondanks haar honderdduizenden volgers niet één echte vriend heeft.

‘Sweat’ is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media overheersen. Het drama van regisseur Magnus von Horn (‘The Here After’) werd in 2020 geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op IFFR.

Onze programmeur: ‘Hedendaagse film over roem en eenzaamheid van een jonge vrouw en  fitnessinstructeur die als een influencer op sociale media haar volgers stimuleert tot meer bewegen. Intiem portret.’

Maandag 27 september en woensdag 6 oktober, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend