Film
  Minari – VS – Chung – 2020 – 115 minuten  
  Minari 450  
9 eng          

Regisseur: Lee Isaac Chung
Acteurs: Steven Yeun, Yuh-Jung Youn, Will Patton, Yeri Han, Alan S Kim, Darryl Cox, Ben Hall

Let op: toegang tot deze voorstelling is alleen mogelijk met een QR-code, samen met een geldig legitimatiebewijs. Klik hier voor meer info.

Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee.
Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

In dit goeddeels autobiografische drama blikt regisseur Lee Isaac Chung liefdevol terug op zijn jeugd in een Koreaans-Amerikaans gezin op het platteland van Arkansas. Terwijl vader en moeder geestdodend werk verrichten bij een pluimveebedrijf, dromend van een toekomst als groentetelers, past grootmoeder thuis op de kinderen.
Het drama blijft verder bescheiden, maar is bijzonder genuanceerd en poëtisch uitgewerkt, met precies de juiste mix van nuchter realisme en nostalgische verwondering. Jacob staat natuurlijk in een lange traditie van dromers.
Dankzij een eigen stuk land een zelfstandig bestaan opbouwen: het is die Amerikaanse droom die generaties van over de hele wereld naar de Verenigde Staten trok. Hun geploeter is ook een dankbaar onderwerp voor films gebleken, maar dan wel vanuit het oogpunt van witte kolonisten die voor het eerst het land ontginnen.

Waarom gekozen: ‘Oprecht verhaal over Zuid-Koreaanse familie die de Amerikaanse droom najaagt door naar het platteland te verhuizen. Autobiografisch!’

Maandag 20 en woensdag 29 september, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend