Film
  The Personal History of David Copperfield – Iannucci – UK/USA – 2019 – 119 minuten  
  The Personal History of David Copperfield 450  
9 eng          

Regisseur: Armando Iannucci
Acteurs: Dev Patel, Tilda Swinton, Peter Capaldi, Hugh Laurie, Ben Whishaw, Morfydd Clark, Rosalind Eleazar, Jairaj Varsani
Schrijver: Charles Dickens

Charles Dickens heeft nooit een echte autobiografie geschreven, maar wat er het dichtst bij in de buurt komt is 'David Copperfield'. Het is een halve eeuw geleden dat er een filmversie van in de bioscopen heeft gedraaid.

Weesjongen David Copperfield ontdekt na veel omzwervingen en tegenslag dat hij een schrijver is. En altijd al is geweest. David is een jongeman van aardige komaf, die als kind door zijn strenge stiefvader aan het werk is gezet in een flessenfabriek. Nadat zijn hospes door schuldenaren in de gevangenis wordt gezet loopt hij weg. Zijn tante Betsey geeft hem onderdak en wat zakgeld, zolang hij maar de naam Trotwood aanneemt en in de leer gaat om een gentleman te worden. En daar ontmoet hij een stel goede nieuwe vrienden en ook een slijmerige gluiperd met de naam Uriah Heep.
Leert David liefde kennen? En, belangrijker nog, zichzelf?

Het beroemde, meest persoonlijke verhaal van Charles Dickens is door regisseur Iannucci in een fris, modern en absurdistisch jasje gehesen, waarbij de brede humor van Dickens ideaal blijkt voor Iannucci’s eigen scherpe, satirische kijk op de samenleving.

Woensdag 2 en zondag 20 december, 20.15 uur; zondag 13 december, 11.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend