Film
  Deux – Meneghetti - FR/LUX – 2019 – 95 minuten  
  Deux 450  
9 eng gro        

Regisseur: Filippo Meneghetti
Acteurs: Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker, Jérôme Varanfrain, Muriel Bénazéraf, Augustin Reynes, Hervé Sogne, Stéphane Robles, Eugenie Anselin

Nina en Madeleine wonen tegenover elkaar in hetzelfde gebouw in een kleine Franse provinciestad. Voor de buitenwereld zijn ze gewoon goede buren, maar binnen de kamers van hun appartement houden ze een liefdesrelatie verborgen en smeden ze plannen om samen hun oude dag in het buitenland door te brengen.
Madeleine heeft echter niet de moed om dit plan met haar kinderen te delen, die nog steeds denken dat hun vader de enige grote liefde van hun moeder is geweest.

Wanneer het noodlot toeslaat dreigt dat het einde te zijn van de liefdevolle relatie die Nina en Madeleine hebben. Nina kan haar verdriet met niemand delen en niets anders doen dan machteloos toekijken. Madeleine is nauwelijks in staat om aan te geven wat zij wil. Dat de film zich bijna volledig op die ene verdieping van het appartementencomplex afspeelt, benadrukt het feit dat beide vrouwen gevangen zitten, verstrikt in hun geheimen.

Sukowa en Chevallier bewijzen in ‘Deux’ hoe veelzijdig ze als actrices zijn. In intieme scènes wisselen ze de juiste liefdevolle blikken uit en drukken in minimalistische gebaren exact uit wat er gezegd moet worden. Ook hun onzekere en kwetsbare kanten komen geloofwaardig over, evenals de woedeaanvallen en puberale jaloezie waar Nina op den duur last van krijgt.

Regisseur Meneghetti vraagt veel van deze dames, maar ze slagen glansrijk voor de test. ‘De ware liefde is een effectief medicijn’ (Filmkrant).

Zondag 13 en maandag 21 december, 20.15 uur; zondag 6 december, 11.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend