Film
  Homme et Une Femme – Lelouch – FR – 1966 – 102 minuten  
  Un homme et une femme 450  
al            

TWEELUIK

Dit mag u niet missen:

De klassieker Un homme et une femme uit 1966 van Claude Lelouch is onlangs digitaal gerestaureerd en opnieuw uitgebracht samen met de premiere van Les Plus Belles Années d'une Vie.
Jean Louis Trintignant en Anouk Aimee spelen in beide films de hoofdrol en opnieuw het liefdespaar Jean Louis en Anne, maar nu als tachtigers.

Beide films draaien we in november!

Elke filmbezoeker die beide films gaat zien en reserveert bieden wij een gratis koffie, thee of frisdrank aan met iets lekkers bij vertoon van beide reserveringen.


Regisseur: Claude Lelouch
Acteurs: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh, Valérie Lagrange, Simone Paris, Antoine Sire, Souad Amidou

Niet de superhit ‘Les uns et les autres’, maar dit aangrijpende drama is nog steeds het grootste kassucces van regisseur Lelouch.

De 'man en vrouw' ontmoeten elkaar op de school van hun kinderen. De vrouw, een actrice, mist haar trein en de man, een autoracer, geeft haar een lift. Het is de eerste van een aantal vriendelijke ontmoetingen die uiteindelijk uitmondt in een romance. En dat is het begin van een voorzichtig opgebouwde liefdesrelatie tussen twee door het leven getekende mensen.

Winnaar van onder meer de Oscar voor beste buitenlandse film en een (gedeelde) Gouden Palm.

Waarom gekozen: ‘Genoten van deze gerestaureerde film uit 1966. Ik was toen 16 jaar. De autorit door Parijs maakte veel indruk. Ik zag mezelf daar rijden. Zo mooi gefilmd. Verliefd zijn...heerlijk en de bekende muziek van componist Francis Lai zat de hele tijd nog in mijn hoofd.’

Maandag 2 november, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend