Film
  De Beentjes van St. Hildegard – Nijenhuis – NL – 2019 – 103 minuten  
  De Beentjes van Sint Hildegard 450  
al            

Regisseur: Johan Nijenhuis
Acteurs: Johanna ter Steege, Belinda van der Stoep, Ferdi Stofmeel, Reinier Bulder, Daphne Bunskoek, Jan Roerink, Herman Finkers, Leonie ter Braak, Karlijn Lansink

Let op: we hebben de aanvangstijd voor de voorstelling van “De Beentjes” op 1 juni verplaatst naar 12:15 uur. Dit omdat bioscopen en filmhuizen in de afgekondigde regels pas op 1 juni 12:00 open mogen. Dat was ons bij het samenstellen van het filmprogramma nog niet bekend.

Jan en Gedda zijn al 35 jaar getrouwd. Zij houdt heel veel van Jan en heeft niet in de gaten dat hij het er wel eens benauwd van krijgt. Zij houdt er nu eenmaal van om hem te verzorgen... dat is toch niet verkeerd? Dus vertroetelt zij hem dood en regelt verder alles voor hem, met heel veel liefde natuurlijk.

Ogenschijnlijk laat Jan het maar gebeuren en laat hij niet merken dat hij er gek van wordt. Maar op zekere dag krijgt hij na een ontmoeting in het bos een lumineus idee om onder de plak van zijn vrouw uit te komen en eindelijk eens wat rust te vinden.
Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Herman Finkers heeft op zijn geheel eigen wijze het scenario geschreven van dit komisch drama. Knap hoe Gedda af en toe haar gezicht strak kan houden bij zoveel Finkerse gekkigheid.

Waarom gekozen: ‘Goed voor een avondje genieten van dit droog komische drama waarin wordt gezocht naar een manier om vastgeroeste patronen in een relatie te veranderen. De vraag rijst: hoeveel liefde is te veel liefde? Van begin tot einde boeiend.’

Voorstellingen op:

  • maandag 1 juni, 12.15 uur
  • zondag 7 juni, 20.15 uur
  • zondag 14 juni, 20.15 uur
  • woensdag 17 juni, 20.15 uur
  • zondag 28 juni, 11.00 uur


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend