Film
  Frozen 2 - Buck/Lee – USA – 2019 – 103 minuten  
  Frozen 2 450  
6 gew eng        

Regisseurs: Chris Buck, Jennifer Lee
Acteurs: Kristen Bell, Ciarán Hinds, Alfred Molina, Josh Gad, Evan Rachel Wood, Alan Tudyk, Idina Menzel, Jeremy Sisto, Jonathan Groff, Sterling K. Brown, Jason Ritter, Martha Plimpton, Santino Fontana, Rachel Matthews, Mattea Conforti

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis.
In ‘Frozen 1’ vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In ‘Frozen 2’ moet ze hopen dat ze genoeg zijn. Aanvankelijk lijkt alles nog pais en vree. Elsa en Anna leven met plezier in het paleis van hun koninkrijk Arendelle. Sneeuwpop Olaf geniet van het zonnetje en de stoere Kristoff staat op het punt de hand van zijn Anna te vragen. Dan hoort Elsa plots een zingende stem vanuit het verre noorden.
Als dan ook nog eens het rijk op zijn grondvesten schudt door toedoen van de elementen besluit Elsa de signalen die ze hoort aan de rest op te biechten. Heeft het vreemde geluid te maken met een verhaal dat hun vader vertelde toen de meiden nog klein waren?
Op zoek naar de oorsprong verlaten Elsa en Anna hun fjord en komen in een nieuwe wereld terecht waar ze meer over zichzelf en elkaar leren.

Er valt op visueel vlak weer een boel te beleven. De animatie is weer een tandje perfecter geworden, waarbij het vooral opvalt dat in de vele scènes die zich in boomrijke omgevingen afspelen werkelijk elk blaadje afzonderlijk beweegt en door zon en schaduw verkleurt. Daar waar het voorgaande deel veel witte tinten door de sneeuw liet zien, domineren hier heldere primaire kleuren als rood en groen.
‘Frozen 2’ bedient zich van een geheel eigen kleurenpalet en op de prachtige plaatjes valt dan ook niets af te dingen.

Vrijdag 6 maart, 16.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend