Film
  Wild Rose – Harper – UK – 2018 – 101 minuten  
  Wild Rose 450  
12 gro dru        

Regisseur: Tom Harper
Acteurs: Jessie Buckley, Julie Walters, Craig Parkinson, Sophie Okonedo, James Harkness, Jamie Sives

Wat Los Angeles is voor de film, is Nashville voor de muziek: een bedevaartsoord. Voor de ultieme muzikant is Nashville de eeuwige plek van bestemming. Althans, voor de muzikant van wie het hart sneller gaat kloppen voor straatmuzikanten en overvolle kroegen met livemuziek - alleen de gedachte dat Johnny Cash daar ooit rondliep is voor sommigen al voldoende, want dat is Nashville voor de buitenstaander: een droom die mooier is dan al je andere dromen.

Zo ook voor Rose-Lynn Harlan. Ze kreeg veel te jong kinderen, heeft net een jaar vastgezeten en draagt nu een enkelband. Maar dat mag allemaal niet in de weg staan van haar grote droom: een countryster worden in Nashville. Rose-Lynn is een leuke verschijning, met haar witte cowboylaarzen en joviale voorkomen is ze een aangename druktemaker. Het is duidelijk waar ze van houdt: countrymuziek (niet country én westernmuziek, "maar gewoon countrymuziek!" zoals zij zou verbeteren).
De moeder van Rose vindt dat Nashville gedoe maar onzin en wil dat haar dochter eindelijk de verantwoordelijkheid neemt voor haar leven. Dat probeert Roos ook en misschien moet ze haar droom maar vergeten.

De film heeft een prettig rauw randje en een fantastische hoofdrolspeelster: de Ierse Jessie Buckley steelt onmiddellijk je hart, en kan nog prachtig zingen ook. Countryliefhebbers zullen sowieso in hun nopjes zijn met de soundtrack.

Onze programmeur: ‘Nog een kans om deze goeie film te zien, Rose zingt de sterren van de hemel, maar komt ze nog in Nashville?’

Zondag 26 januari en maandag 3 februari, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend