Film
  Downton Abbey – Engler – UK – 2019 – 122 minuten  
  Downton Abbey 450  
12 dis          

Regisseur: Michael Engler
Acteurs: Maggie Smith, Matthew Goode, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Tuppence Middleton, Lesley Nicol, Jim Carter, Elizabeth McGovern, Allen Leech, Imelda Staunton, Hugh Bonneville

Wegens grote belangstelling programmeert Filmhuis Artishock een extra speciale voorstelling van Dowton Abbey op vrijdag 27 december.
Vanaf 19.30u staat het personeel van Downton Abbey gedienstig klaar om u in stijl te ontvangen. Daarbij horen typisch Engelse hapjes en drankjes.
Het personeel stelt het op prijs als ook u in passende kledij deze avond extra cachet zou willen geven.
Voor de best geslaagde creaties (m/v) loven we een Filmhuis Cadeaubon uit!

Het is alweer bijna een decennium geleden dat het Downton Abbey-estate voor het eerst zijn deuren voor ons opende. Sindsdien bewonen de adellijke Crawleys het 'upstairs' van het gigantische landhuis en de tal- en kleurrijke bedienden het 'downstairs'.
‘Downton Abbey’ is niet het eerste televisiedrama over deze Britse tegenstelling en zal ook niet de laatste zijn, maar de succesvolste is het zeker. Met een hele rits Emmy's, een handvol Golden Globes en tientallen miljoenen kijkers wereldwijd zijn zelfs in het huidige overactieve streamlandschap weinig series die het beter doen.

Nu de seriekoek na zes seizoenen toch echt op is, wordt de trouwe kijker - en dat zijn er nog steeds heel, heel veel - getrakteerd op een afsluitende speelfilm. Twee bonusuren kunnen we doorbrengen met de vinnige douairière Violet Crawley, de innemende butler Mister Hughes en de ietwat simpele, maar o zo eerlijke keukenmeid Daisy, dat is hoe dan ook een traktatie. Toch?

Dit is het filmvervolg op de succesvolle serie Downton Abbey (2010-2015), waarin de adellijke familie Crawley en hun personeel zich voorbereiden op een koninklijk bezoek. De film opent met dezelfde stoomtrein als de televisieserie negen jaar geleden deed. Een visueel cirkeltje dat te waarderen valt. Toen bracht de puffende locomotief graaf Robert Crawleys nieuwe, met stok lopende en ietwat mysterieuze John Bates; nu brengt datzelfde stalen ros de brief van Buckingham Palace, waarin koning George en koningin Mary hun bezoek aan Downton Abbey aankondigen.
Downton Abbeys reactie, zowel ‘downstairs’ als ‘upstairs’, valt samen te vatten met: help, de koning komt., met de nodige rivaliteit ‘downstairs’ tot gevolg.

Geselecteerd door onze programmeur: “Voor de echte fans van de populaire serie is deze film vorstelijk genieten, waarbij de 84-jarige Maggie Smith de show steelt met haar ijzige, veelzeggende blikken en dodelijke oneliners.”

Vrijdag 27 december, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend