Film
  Wat is dan Liefde – Webster – NL – 2019 – 103 minuten  
  Wat Is Dan Liefde 450  
12 dru gro        

Regisseur: Aniëlle Webster
Acteurs: Elise Schaap, Maarten Heijmans, Michiel Romeyn, Teun Luijkx, Anneke Blok

Op de filmposter ontbreekt het vraagteken, alsof de romantische komedie het niet aandurft de vraag te stellen, wellicht bang voor het antwoord. Of vooral bang om het antwoord schuldig te moeten blijven.
Want wat is dan liefde? Het is een vraag die regisseur Aniëlle Webster naar een groot en vooraanstaand advocatenkantoor leidt, waar romantiek en humor op het eerste gezicht ver te zoeken lijken en waar vooral status en resultaat zaligmakend zijn. In de overzichtelijke omgeving van het chique advocatenkantoor komt het geitenwollensokkentype Cato de Deugd zo goed als bij toeval op sollicitatie.

Hoewel ze tot voor kort erg gelukkig was met haar manier van werken als echtscheidingsadvocaat en mediator, besluit ze toch de gebreide trui in te ruilen voor het mantelpakje. En als je dan toch uit het niets ineens ambitieus bent, waarom dan niet meteen proberen je naam op het briefpapier te krijgen? Partner Wim Boeker gaat immers binnenkort met pensioen en hij heeft nog geen opvolger aangewezen.
Misschien kan Cato de kans grijpen om partner te worden bij dit commerciële kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het ‘old boys network’. 

Of het moet Gijs zijn, de nieuwe collega van Cato en specialist in vechtscheidingen. Een aantrekkelijke man, maar op het eerste gezicht hart- en zielloos. Maar schijn bedriegt.

Door onze programmeur geselecteerd: “Nog geen antwoord op ‘wat is dan liefde’ in deze film. Maar wel genoten van de schitterende dialogen, typetjes en timing. Heerlijke ‘goed gevoel’ film.”

Zondag 22 en maandag 30 december, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend