Film
  Paddington 2 – King - UK/FR – 2017 – 104 minuten  
  Paddington 2 450  
9 gew          

Regisseur: Paul King
Acteurs: Ben Whishaw, Sally Hawkins, Hugh Grant, Brendan Gleeson, Peter Capaldi, Julie Walters

De Britten hebben een speciaal plekje in hun hart voor het beertje Paddington met zijn kenmerkende rode hoed, blauwe jas en rode regenlaarsjes. Het was dan ook een flinke gok om Paddington als live-actionfilm uit te brengen.
Het resultaat mocht er zijn en Michael Bond, de geestelijk vader van het overbeleefde maar klunzige beertje, kon er zijn goedkeuring aan verlenen. Bond overleed tragisch genoeg een dag voordat de laatste opnames van het tweede deel van de Paddington-reeks erop zaten. Maar hij kan tevreden naar beneden kijken.

Waar het eerste deel nog draaide over het belanden van de beer vanuit de jungle van Peru in het door hem geliefde Londen en het vinden van zijn plekje, maakt Paddington nu volledig deel uit van het mensengezin Brown. Paddington tovert bij iedereen in zijn buurt een glimlach op het gezicht. Zijn grootste droom is het vinden van een cadeau waar zijn tante Lucy, die ver weg in Zuid-Amerika woont, intens gelukkig van wordt.
Omdat zijn tante ook droomt van een tripje naar de Britse hoofdstad heeft Paddington zijn berenogen laten vallen op een uniek antiek pop-up boek over Londen. Hij begint aan een serie baantjes om het geld bij elkaar te sprokkelen.

Dit vervolg van de avonturen van Paddington deelt de charme van de voorganger. Je komt tot de conclusie dat alleen de Britten erin slagen om zo veel humor, gemoedelijkheid en warmte in een verhaal samen te brengen.
Regisseur Paul King weet met zijn medeschrijver een goede mix van avontuur, spanning, slapstickhumor en gezelligheid te creëren. Zelfs bij extreme ontwikkelingen, zoals Paddington die achter de tralies belandt, weet het beertje iedereen omver te blazen met zijn positieve uitstraling en hulpvaardigheid.

Vrijdag 27 december, 11.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend