Film
  Toy Story 4 – Cooley – USA – 2019 - 100 minuten  
  Toy story 4 Paint450  
6 eng          

Regisseur: Josh Cooley
Acteurs: Tom Hanks, Tim Allen, Keegan-Michael Key, Keanu Reeves, Christina Hendricks, Jordan Peele, Annie Potts, Kristen Schaal, Timothy Dalton, Joan Cusack, Wallace Shawn, Tony Hale, Ally Maki, Don Rickles, John Ratzenberger, Bonnie Hunt
Muziek: Randy Newman

Beloftes zijn er om gebroken te worden. Zo zwoeren Disney en Pixar bij het verschijnen van de tweede ‘Toy Story’ dat dit hun enige vervolg zou worden. De werkelijkheid leert dat de animatiestudio vervolgens helemaal losging en nog vijf vervolgen van andere succestitels op het publiek losliet. Met wisselend resultaat overigens.
Kwalitatief bleef ‘Toy Story’ een uitzonderingspositie houden. Elk deel leek beter te zijn dan de voorganger, en dat gaat ook op voor het vierde (en echt) laatste hoofdstuk.

‘Toy Story 3’ liet ons zien dat het befaamde levende speelgoed van Andy werd overgedragen op de veel jongere Bonnie. Hoewel het verhaal bij haar verdergaat trapt deel vier af met een proloog in de vorm van een flashback die het emotionele fundament voor toekomstige relaties vestigt. Als speelgoed moet je leren loslaten, is hier de boodschap. Kleuter Bonnie laat veel van de haar geschonken speeltjes liggen, tot grote frustratie van sheriff Woody.

De eerste dag op de kleuterschool belooft voor het meisje een spannende dag te worden. Ze vindt maar moeilijk aansluiting bij de andere kinderen en zet het dus maar op een knutselen. Woody, die zichzelf heeft meegesmokkeld in Bonnies rugtas, gooit haar een oud stuk plastic bestek toe. Met wat ijzerdraad en opplakoogjes maakt ze een nieuw stuk speelgoed en doopt hem Forky.
Bonnie en haar nieuwe speeltje zijn onafscheidelijk. Tot grote verbazing van Woody blijkt Forky te leven en wil hij - overtuigd dat hij bij het vuilnis hoort - niets liever dan ontsnappen.

Pixar laat met deze film de concurrentie ver achter zich: de animatie is weer schitterend, het grappengehalte hoog en intelligent, en het existentieel ingestelde speelgoed blijft vertederen.

Vrijdag 1 november, 16.00 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend