Film
  Celle que vous croyez – Nebbou – FR – 2019 – 101 minuten  
  Celle que vous croyez 450  
12 gro sex        

Regisseur: Safy Nebbou
Acteurs: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Charles Berling, Guillaume Gouix, Marie-Ange Casta Schrijver: Camille Laurens

De actrice Juliette Binoche schittert als Claire, een gescheiden vijftiger met een succesvolle carrière als docent. Nadat haar jonge geliefde Ludo haar laat zitten doet ze zich online voor als iemand anders om hem te begluren. Claire verandert online in Clara een prachtige jonge vrouw van 24. Wanneer Claire in contact komt met Ludo’s vriend Alex, vallen de twee al snel als een blok voor elkaar.

Ook al speelt alles zich af in een virtuele wereld, de gevoelens zijn levensecht. Maar wanneer Alex aanstuurt op een ontmoeting, weet Claire zich geen raad.

‘Celle que vous croyez’ is een romantisch en spannend verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer in elkaar overlopen.
Tijdens een serie therapiesessies komt het hoe en waarom ter sprake, wat enkele verrassende ontboezemingen en wendingen oplevert en aantoont hoe gemakkelijk ook de kijker de vertelster op haar bruine ogen gelooft.
Onderhoudend psychologisch spiegelspel tussen reëel en virtueel dat conventies over leeftijd en relaties in twijfel trekt. Naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.
Na onvergetelijke rollen in ‘The English Patient’, ‘Chocolat’ en ‘Trois Couleurs’ voegt Juliette Binoche met ‘Celle Que Vous Croyez’ wederom een indrukwekkende rol toe aan haar oeuvre.

Onze programmeur: ‘Juliette Binoche in de rol van een vrouw die via een vals profiel op internet hopeloos verliefd wordt op een jongere man. Realiteit en leugen lopen door elkaar heen in het ingrijpende proces dat daarop volgt. Prachtig gefilmd. Heel relevant gezien het gebruik van de sociale media.’

Maandag 28 oktober en woensdag 6 november, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend