Film
  A Star is Born – Cooper – USA – 2018 – 134 minuten  
  a star is born 450  
12 eng gro dru      

Regisseur: Bradley Cooper
Acteurs: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos, Bonnie Somerville, Andrew Dice Clay

‘A Star is Born’ volgt twee musici: Ally en Jackson Maine. Laatstgenoemde is een doorgewinterde artiest, een beroemde countryzanger die al enige tijd worstelt met een alcohol- en drugsverslaving. Na een concert denkt Jackson aan maar één ding: bier scoren. En dus laat hij zijn chauffeur stoppen bij een 'drag bar'.
Daar treedt op dat moment Ally op. Jackson is zo van haar onder de indruk dat hij haar wil ontmoeten. Zo gezegd, zo gedaan en de twee beleven een mooie nacht samen. Het is voor Jackson genoeg om Ally, die bijklust als serveerster, lekker opdringerig uit te nodigen voor zijn volgende optreden.
De aanhouder wint, want ze komt opdagen en meteen zet Jackson haar voor het blok. Hij laat haar voor een groot publiek zingen en zij doet dat met verve. Sterker nog: het optreden van Ally is zo goed, dat Jackson haar meevraagt op de rest van zijn tour. Ze stemt in en dat vormt het begin van haar doorbraak als zangeres en een zich snel ontluikende romance.

Die opbloeiende liefde spelen Bradley Cooper en Lady Gaga ontzettend goed. De chemie tussen de twee is de hele film merkbaar en voelt echt. Het maakt de intense band tussen de twee meteen geloofwaardig. Er hangt meer van af dan je zou denken, want op een gegeven moment komt de relatie tussen de twee onder zoveel druk te staan dat hij wel bijna moet knappen.

Onze programmeur: ‘Ontroering en puike nummers te over in een aangrijpend verhaal over twee popsterren: de opkomst van de één is de neergang van de ander. Wat een fantastische hoofdrolspelers, en de  chemie tussen die twee spat van het doek!’

Maandag 21 en woensdag 30 oktober, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend