Film
  Queen of Hearts - El-Toukhy - DK/ZW - 2019 - 127 minuten  
  Queen of Hearts 450  
16 gro sex        

Regisseur: May el-Toukhy
Acteurs: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper, Liv Esmår Dannemann, Silja Esmår Dannemann, Stine Gyldenkerne, Preben Kristensen

Succesvolle advocaat Anne (ijzersterke rol van Dyrholm) heeft het op het eerste gezicht helemaal voor elkaar. Goede baan, leuke man, fijne kinderen. Maar wanneer de zeventienjarige Gustav, zoon uit een eerder huwelijk van haar man Peter, bij ze komt wonen is Anne bereid alles op te geven voor een affaire met hem.

De rust binnen het gezin wordt verstoord door deze jonge man. Hij is opstandig en lijkt weinig te geven om de regels. Als Anne erachter komt dat Gustav een inbraak in de woning heeft geveinsd besluit ze hem een laatste kans te geven. Ze houdt voor zich wat Gustav heeft gedaan als hij belooft meer deel uit te gaan maken van het gezin.
Dit geheim en Annes eigen ontevredenheid over haar huwelijk leiden uiteindelijk tot het besluit om haar stiefzoon te verleiden.

Regisseur May el-Toukhy creëert op een rustig tempo een zeer aangrijpende wereld. Binnen een paar minuten ben je al in het verhaal gezogen. Vanaf het begin is er een bepaald gevoel van onbehagen dat El-Toukhy op slimme wijze oproept. Vrijwel het enige wat de hele film te zien is, is de villa van het gezin en de directe bosrijke omgeving. Hoewel dit gebied erg groot is, zorgt de cinematografie voor een claustrofobisch effect.

‘Queen of Hearts’ draait met name om het fenomenale spel van Trine Dyrholm. Zij is onder andere bekend van ‘Festen’ (1998) en zorgt nu voor een enorme gelaagdheid en complexiteit in het personage van Anne.

Geselecteerd door onze programmeur: ‘Een meesterlijke film  die aangrijpt op een manier waar de Denen het alleenrecht op lijken te hebben.’

Zondag 22 en maandag 30 september, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend