Film
  On the Basis of Sex – Leder – USA – 2018 – 120 minuten  
  On the Basis of Sex 450 hc  
al gro          

Regisseur: Mimi Leder
Acteurs: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Sam Waterston, Kathy Bates, Cailee Spaeny, Jack Reynor, Stephen Root, Chris Mulkey, Gary Werntz, Francis X. McCarthy, Ben Carlson, Ronald Guttman, Wendy Crewson, John Ralston

Ruth Bader Ginsburg staat in 1971 aan het begin van haar juridische carrière en worstelt met discriminatie op basis van haar geslacht. Nu, 2019, is zij een Amerikaans icoon. Ze is één van de negen rechters in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, de tweede vrouw die ooit genomineerd werd om dat ambt te bekleden en de eerste Joodse vrouw!

‘On the Basis of Sex’ gaat vooral over haar persoonlijke reis naar dat ambt, de obstakels die ze daarbij overwint en de vooroordelen die ze moet bestrijden. Als rechter in het Hooggerechtshof zet zij sinds 1993 die strijd voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen voort.
Felicity Jones speelt een jonge versie van de inmiddels 85-jarige rechter Ruth Bader Ginsburg, op het moment dat haar carrière als advocaat op het punt staat in de lift te gaan. Ginsburg worstelt met seksisme, discriminatie en collega's die haar negeren. Maar dan stuit ze op een zaak over gender discriminatie, die historisch zou kunnen worden en haar carrière voorgoed zou kunnen veranderen.
Samen met haar man, Martin D. Ginsburg (gespeeld door Armie Hammer), probeert ze de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan gender discriminatie te veranderen.

‘On the Basis of Sex’ is een nieuwe verfilming van een biografische drama. De film is geregisseerd door Mimi Leder, de regisseur van ‘Deep Impact’ en ‘The Peacemaker’.

Geselecteerd door onze programmeurs: ‘On the Basis of Sex is een viering van de emancipatie. Kijk deze film en laat je inspireren door deze ontzagwekkende vrouw en haar levenswerk!

Maandag 6 en woensdag 15 mei, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend