Film
  My Foolish Heart - Van Eijk – NL – 2018 – 83 minuten  
  My Foolish Heart 450  
12 gro eng dru      

Regisseur: Rolf van Eijk
Acteurs: Gijs Naber, Steve Wall, Arjan Ederveen, Raymond Thiry, Lynsey Beauchamp, Paloma Aguilera Valdebenito, Antony Acheampong,

We draaien deze film in bijzondere samenwerking van Artishock Jazz en Filmhuis rond de legendarische jazz-trompettist Chet Baker. De vermaarde jazztrompettist en zanger Chet Baker kende een leven vol drank, drugs en moeilijke relaties.
De laatste jaren van zijn getroebleerde leven sleet de in Oklahoma geboren Baker in onze hoofdstad. Ook in Amsterdam waren de verleidingen groot, helemaal voor een beïnvloedbaar iemand die zwaar verslaafd was aan de heroïne. In de lente van 1988 viel Baker, hoogstwaarschijnlijk onder invloed van drank en druks, uit het raam van een hotel vlakbij de Rosse Buurt.
Baker werd slechts achtenvijftig jaar oud.

In de filmbiografie ‘My Foolish Heart’, genoemd naar één van Bakers bekendste nummers, wordt een poging gedaan de laatste dagen van het rommelige leven van de musicus te reconstrueren. We zien de zoektocht van rechercheur Lucas, gespeeld door Gijs Naber, naar de doodsoorzaak.
Zag Lucas het goed dat er iemand in Bakers hotelkamer was toen hij zijn dodelijke val maakte? En wie was Baker nou eigenlijk en met wat voor mensen ging hij om? De zoektocht van rechercheur Lucas voert hem langs oude geliefden en de arts die Baker van zijn middelen voorzag.

Regisseur van Eijks relaas is slechts een lezing van wat er mogelijk passeerde in de laatste levensdagen van de jazzmusicus. Ondanks het feit dat Van Eijk uitgebreid research deed blijft de dood van Baker in nevelen gehuld. De film is volgens de regisseur zoveel mogelijk waarheidsgetrouw.
Het script is grotendeels gebaseerd op herinneringen van de Amsterdamse trompettist Evert Hekkema, die in de film als huisgenoot Simon wordt gepresenteerd. Chet Baker woonde met zijn toenmalige vriendin Diane Vavra begin jaren tachtig lange tijd in bij Hekkema. Sfeervol is deze film zeker, de muziek van Baker op de soundtrack draagt daar uitvoerig aan bij.

In de film zijn ook de trompetklanken van Ruud Breuls te horen. Ruud is de grote jazzvoorman van het Metropool Orkest. Na de film verzorgt hij met zijn band een concert waarin de muziek van Chet Baker uiteraard centraal staat.

Reserveren (film en/of concert) via Artishock Jazz: https://www.artishock-soest.nl/jazz/reserveren

   Leden  Niet-leden
Entree film   € 6,00  € 8,00
Entree concert   € 9,00  € 12,00
Entree film+concert   € 13,00   € 18,00

Zaterdag 20 april, 19.30 uur.

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend