Film
  Colette - Wash Westmoreland – US – 2018 – 112 minuten  
  Colette 450  
12 gro sex        

Prijsverhoging:
In verband met de BTW verhoging (en andere kostenstijgingen) zal het Filmhuis met ingang van 1 maart 2019 de toegangsprijzen met € 0,50 verhogen.
De kaartjes gaan dan  €8,00 (regulier: voor niet-leden) en €6,00 (voor leden en voor de kinderfilm) kosten.
Met ingang van 1 maart dus!

Regisseur: Wash Westmoreland
Acteurs: Keira Knightley, Eleanor Tomlinson, Dominic West, Fiona Shaw, Aiysha Sinclair, Denise Gough

We ontmoeten Colette ergens rond het jaar 1900 als ze nog op het Franse platteland woont. Ze heeft een verhouding met Willy, een schrijver die een hele batterij medewerkers onder zijn naam nieuw materiaal laat maken.
Ondertussen geniet Willy van de Parijse kunstwereld. Het is een wereld waar Willy perfect in past, maar Colette iets minder. Ze heeft moeite met het geflirt van Willy met zo'n beetje elke vrouw. Al snel zet Willy zijn vriendin Colette aan het werk in zijn schrijffabriek. Zij mag brieven beantwoorden van zijn vele fans en doet dat met verve.
Toch verkeert het huishouden altijd in financiële nood en lijkt het moment dat ze failliet gaan nabij. Willy zou eigenlijk gewoon moeten stoppen met het geven van rondjes, te veel drinken en gokken. Hij heeft echter een veel beter idee en laat Colette een boek schrijven over haar jeugd.

Vol trots presenteert ze uiteindelijk haar werk, maar dat schuift Willy meteen als troep terzijde. Een grove fout, want enige tijd later, als de nood groot is, besluit hij er toch maar eens mee naar zijn uitgever te gaan. Het betreft het eerste boek over Claudine en het begin van een gekte. De semi autobiografische boeken slaan enorm aan en gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar Willy krijgt al het geld en heeft altijd weer meer nodig. Al snel dwingt hij Colette om nog een boek te schrijven en daarna nog een. Het zorgt in toenemende mate voor spanningen tussen de twee. Tegen die achtergrond begint het koppel uit elkaar te groeien.

Biopic over het eerste huwelijk van de Franse schrijfster Colette (Knightley) en de periode (begin twintigste eeuw) waarin ze haar sterk autobiografische, onder jonge vrouwen razend populaire Claudine-serie schreef.

Geselecteerd door onze programmeurs, want: “Een wervelende film over een plattelandsmeisje dat zich rond 1900 in Parijs tegen alle verwachtingen in ontpopt tot een veelgelezen schrijfster en vrijgevochten vrouw”.

Maandag 25 februari en woensdag 6 maart, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend