Film
  Woman at War – Erlingsson – IJSL – 2018 – 107 minuten  
  Woman at War 450  
9 eng          

Prijsverhoging:
In verband met de BTW verhoging (en andere kostenstijgingen) zal het Filmhuis met ingang van 1 maart 2019 de toegangsprijzen met € 0,50 verhogen.
De kaartjes gaan dan  €8,00 (regulier: voor niet-leden) en €6,00 (voor leden en voor de kinderfilm) kosten.
Met ingang van 1 maart dus!

Regisseur: Benedikt Erlingsson
Acteurs: Halldór Halldórsson, Halldóra Geirhardsdóttir, Haraldur Stefansson, Jóhann Sigurdarson, Juan Camillo Roman Estrada

Halla is een vrouw van in de vijftig met een missie en een opmerkelijk dubbelleven. Enerzijds heeft ze een rustige baan als muzieklerares en dirigent van een koor. Maar in haar vrije tijd is de revolutie in haar losgekomen. Halla doet er alles aan om de vervuilende industrie in IJsland een halt toe te roepen.
Ze is een verbeten milieuactivist die het maatschappelijk leven ontwricht en de landelijke media bezighoudt. Doelwit is de aluminiumindustrie, naar IJsland gelokt met lage elektriciteitstarieven.
In de openingsscène van het doordringende IJslandse drama ‘Woman at War’ zoekt Halla dekking tegen de helikopters van de autoriteiten die haar op de hielen zitten. Ze is door de media omgedoopt tot de 'bergvrouw' en haar ware identiteit is voor velen een groot mysterie. In haar vluchtpoging vindt ze onderdak bij en hulp van een boer.

Haar tweelingzus Ása is een introverte yogalerares en heeft geen flauw benul van de heldhaftige, maar gevaarlijke acties van Halla. Uitgerekend als Halla op het punt staat haar grootste slag ooit te slaan krijgt ze opmerkelijk nieuws. Ze heeft als langdurig alleenstaande vrouw jaren moeten wachten om een kind te mogen adopteren. Ze krijgt een oproep van het adoptiebureau dat een meisje in een weeshuis in Oekraïne zit te smachten op een nieuwe moeder.

Dit biedt regisseur Erlingsson de gelegenheid om de dubbele moraal opnieuw aan de kaak te stellen. Want je kunt de vele vormen van ellende in de wereld onmogelijk rangschikken. En kan een activist die neigt naar links terrorisme wel een goede, zorgzame moeder zijn?

Geselecteerd door onze programmeurs, want: “Nadat ik deze film gezien had, heb ik de rest van de dag met een grote glimlach op mijn gezicht gelopen. Een doordringende én amusante film met een fraaie plot over een milieuactiviste op IJsland die de daad het woord voegt – en moeder wordt”.

Maandag 18 en woensdag 27 februari, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend