Film
  The Old Man and the Gun – Lowery – US – 2018 – 93 minuten  
  The Old Man and the Gun 450  
12 gro gew        

Prijsverhoging:
In verband met de BTW verhoging (en andere kostenstijgingen) zal het Filmhuis met ingang van 1 maart 2019 de toegangsprijzen met € 0,50 verhogen.
De kaartjes gaan dan  €8,00 (regulier: voor niet-leden) en €6,00 (voor leden en voor de kinderfilm) kosten.
Met ingang van 1 maart dus!

Regisseur: David Lowery
Acteurs: Robert Redford, Danny Glover, Sissy Spacek, Casey Affleck, Tom Waits, Tika Sumpter, Elisabeth Moss, John David Washington, Keith Carradine

Met deze luchtige misdaadfilm, gebaseerd op het leven van notoire bankrover Forrest Tucker, die naar eigen zeggen uit zo’n dertig gevangenissen ontsnapte, neemt Robert Redford op 82-jarige leeftijd afscheid van het acteervak.

Regisseur Lowery, met wie hij eerder de fijne Disneyfilm ‘Pete’s Dragon’ maakte, grijpt elke kans aan om te verwijzen naar Redfords rijke acteergeschiedenis, wat de film een schaamteloos nostalgisch karakter geeft. Maar ook gemoedelijk, omdat de hoofdpersoon een bankovervaller is die weliswaar altijd een pistool op zak heeft, maar nooit de trekker overhaalt. In plaats daarvan laat hij het wapen steeds even kort aan de deskmedewerker zien, waarna hij kenbaar maakt een transactie te willen uitvoeren.
Geen vuurgevechten, geen piepend en rokend rubber van politiewagens die de achtervolging inzetten, maar een uiterst charmante overval die overdag plaatsvindt - nota bene recht onder de neus van een paar agenten.

Het moge duidelijk zijn dat de meeste aandacht uitgaat naar de ontluikende romance tussen overvaller Forrest Tucker en de lieflijke Jewel, respectievelijk gespeeld door Robert Redford en Sissy Spacek, die beiden een fonkeling van plezier in hun ogen hebben. Belangrijk is de boodschap die de makers op komische wijze overbrengen: dat een mens vreugde blijft zoeken in zijn leven - ook al is hij zo grijs als een duif en zo doof als een kwartel. Zelfs iemand die hoogbejaard is kan nog alles uit het leven halen. Als iemand daar het levende bewijs van is, dan is het Robert Redford wel. Beter dan met deze film had hij niet kunnen afzwaaien als acteur.
Het is een mooie romance, een sfeervolle jazzsoundtrack, een smakelijke bijrol van Tom Waits. Meer is soms niet nodig.

Geselecteerd door onze programmeurs want: “Ontwapenend charmant, zoals Robert Redford en Sissy Specek deze film dragen. Ik heb de hele film met een glimlach gezeten.”

Zondag 27 januari, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend