Film
  Benzinho – Pizzi – Br – 2018 - 95 minuten  
  Benzinho Loveling 450px  
al gro          

Regisseur: Gustavo Pizzi
Acteurs: Karine Teles, Otávio Müller, Adriana Esteves, Konstantinos Sarris, César Troncoso

In de Braziliaanse stad Petrópolis runt de ongeveer veertigjarige Irene een huishouden van Jan Steen, met vier drukke kinderen, een inwonende zus (ook met kind) en een lieve lapzwans van een man. Hun woning valt letterlijk uit elkaar en er is chronisch geldgebrek, maar liefde komt niemand te kort.
Het huis lijkt onderworpen aan een eeuwige verbouwing, Irene moet een studie zien af te ronden en tot overmaat van ramp - voor Irene althans - krijgt haar oudste zoon Fernando de kans om professioneel handbal te spelen in het verre Duitsland.

Je kan dus wel stellen dat de moeder van vier een boel aan haar hoofd heeft. Irene is de vrouw die het huishouden zo goed mogelijk probeert te organiseren en runnen, maar de kerels in haar omgeving, of ze nou jong of oud zijn, maken er een potje van.

Regisseur Pizzi schreef het scenario van deze warmbloedige karakterstudie samen met hoofdrolspeelster Teles – tevens zijn echtgenote. Heel knap hoe ze met allerlei treffende details een compleet leven weten te suggereren.
Er is een boel aan de hand in de tweede speelfilm van Gustavo Pizzi, dat hij liefkozend ‘Benzinho (Lieveling)’ doopte, naar het koosnaampje van Irene voor Fernando.

Geselecteerd door onze programmeurs want: “Zelden zo’n ontwapenend beeld gezien van een levenslustig en liefdevol sappelend gezin. En een hoofdrolspeelster die onvergetelijk mooi huilt en lacht – tegelijkertijd!”.

Maandag 12 en woensdag 21 november, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend