Film
  The Guernsey Literary Society - Newell – US – 2017 – 123 minuten  
  The Guernsey Literary Society 450px  
12 gro eng        

Regisseur: Mike Newell
Acteurs: Lily James, Michiel Huisman, Matthew Goode, Jessica Brown Findlay, Katherine Parkinson, Glen Powell, Penelope Wilton, Tom Courtenay

Vlak na de Tweede Wereldoorlog bezoekt een succesvolle schrijfster uit Londen (Lily James) een excentriek leesgenootschapje op het eiland Guernsey. Al gauw raakt ze in de ban van een duister oorlogsgeheim – én een knappe varkensboer (Michiel Huisman).
In de oorlog was het eiland bezet door de Duitsers, zo leren we in de proloog. Het leesclubje werd bij een avondklokcontrole ter plekke bedacht als dekmantel en stond bekend om de niet te vreten taart van aardappelschillen.

Als de Tweede Wereldoorlog eenmaal achter de rug is bestaat het literaire gezelschap nog steeds. De Londense schrijfster Juliet Ashton krijgt door een briefwisseling lucht van de lezersbijeenkomsten. Ze reist af naar Guernsey, weg van haar Amerikaanse verloofde en sluit de eilanders in haar hart.

Deze film is de bewerking van de populaire brievenroman The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (de filmtitel werd voor de Nederlandse markt ingekort). Een romantische film vol mooie mensen, kostuums en decors.
Regisseur Mike Newell maakte furore met ‘Four Weddings and a Funeral’, maar stond ook aan het roer van de vierde ‘Harry Potter’, de maffiabiografie ‘Donnie Brasco’ en de film ‘Prince of Persia’. Geselecteerd door onze programmeurs want: “Een bijzonder leesclubje leidt tot een prachtig liefdes drama, vol mooie mensen, kostuums en decors, omgeven door schitterende beelden van Guernsey.”

Maandag 5 en woensdag 14 november, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend