Film
  Den Skyldige – Möller – DK – 2018 – 85 minuten  
  Den skyldige 450  
al gro          

Regie: Gustav Möller
Acteurs: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Lohmann

Bloedstollende thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-meldkamer. Daar zit de gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm verveeld telefoontjes te beantwoorden. Tot hij een jonge vrouw aan de lijn krijgt die gekidnapt wordt en belt vanuit de auto van haar ontvoerder. Wanneer de verbinding ineens verbroken wordt, zet Asger alles op alles om haar op het spoor te komen en te helpen.
Wat volgt is een razend spannende reddingspoging via de telefoon.

Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien. Het concept waarbij de volledige film zich in real-time afspeelt op één en dezelfde locatie waarbij de telefoon een belangrijke rol speelt, is zeker niet nieuw en al een aantal keer met succes uitgevoerd.
Net als zijn voorgangers is het plot van ‘Den Skyldige’ simpel in zijn eenvoud, maar wordt dit door Möller uiterst doeltreffend verteld. Omdat Asgers enige manier van contact met de vrouw via de telefoon is, speelt een groot deel van het plot zich af in het hoofd van het publiek.

Het is een verademing om naast het gebruikelijke blockbustergeweld een film te zien die zonder gigantisch budget en een overdaad aan effecten de fantasie van de kijker maximaal weet te prikkelen.

Maandag 29 oktober en woensdag 7 november, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend