Film
  Mozart in Love - Stephenson – GB – 2017 – 103 minuten  
  Mozart in Love  
12 gew gro sex

Regisseur: John Stephenson Acteurs: Aneurin Barnard, James Purefoy, Samantha Barks, Morfydd Clark, Adrian Edmondson

Het is 1787. Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij genoeg heeft van het verwende gedoe van de elite in Wenen. Toch vindt de componist in de vreemde stad niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen.
Zo belandt Mozart in het middelpunt van een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord. Een heftige ervaring die hem inspireert tot het schrijven van het muzikale meesterwerk dat we kennen als ‘Don Giovanni’. Biografie uit Tsjechië. Het speelt zich af in Praag, tijdens de turbulente jaren 1780, als Mozart werkt aan Don Giovanni.

De acteur Aneurin Barnard (Mozart) uit Wales begon zijn carrière met een vliegende start. Hij speelde een van de hoofdrollen in Tony Award-winnende musical ‘Spring Awakening’. Verder speelde hij nog in ‘Singing in The Rain’, maar maakte toch de overstap naar film in 2011. Zo speelde hij in ‘Hunky Dory’ waar hij ook nummers van David Bowie zong. Ook speelde hij rollen in ‘Queen of Hearts’, ‘Dunkirk’, ’Mary Queen of Scots’ en is hij nu nog aan het filmen voor ‘The Goldfinch’.
Naast vele films speelde hij ook in televisieseries zoals ‘Y Pris’, ’Killing Jesus’ en ‘Thirteen’. Aneurin heeft meerdere awards gewonnen waaronder Beste Acteur op Puchon International Fantastic Film Festival voor zijn rol in ‘Citadel’.

Maandag 24 september en woensdag 3 oktober, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend