Film
  Gabriel e a Montanha – Barbosa - BR/FR – 2017 – 127 minuten  
  Gabriel e a Montanha  
12 eng          

Regisseur: Fellipe Barbosa Acteurs: João Pedro Zappa, Caroline Abras, Alex Alembe, Rashidi Athuman, John Goodluck

In 2009 ondernam de Braziliaanse economiestudent Gabriel Buchmann een reis door Afrika, die tragisch eindigde op een bergtop in Malawi. Gabriel Buchmann besloot om een compleet jaar over de wereld te reizen, zijn rugzak vol dromen. Na tien maanden onderweg eindigde hij in Kenia, vastbesloten om het Afrikaanse continent te ontdekken. Tot hij Mount Mulanje in Malawi probeerde te verkennen, zijn laatste bestemming.

Regisseur Barbosa, een oud-klasgenoot van de backpacker, reconstrueert de laatste maanden van de tocht. Gabriel wordt vertolkt door een acteur (João Pedro Zappa), terwijl de Afrikanen die hij ontmoet zichzelf spelen. Zij hadden destijds ook contact met de echte Gabriel en halen in voice-over herinneringen aan hem op.
De ongewone vorm werkt goed: de film is een eerbetoon, boeiende karakterstudie en ode aan het reizen ineen. Op het fatale einde na wist Barbosa niet veel van de reis die in 2009 plaatsvond. Barbosa verbeeldt deze reis – en wat die voor Gabriel heeft betekend – door met de camera in zijn voetsporen te treden, wat resulteerde in deze roadmovie, biopic en reconstructie van de laatste maanden voor het ongeluk. Zo toont deze film niet alleen het verlies van een vriend, maar ook de vluchtigheid van het rugzaktoerisme.

Zondag 30 september, 20.15 uur.


Reserveren is alleen mogelijk na (eenmalig gratis) registreren op deze website!

Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend